NRK Meny
Normal

Paul Joakim Sandøy gir seg som leder av Unge Høyre

Paul Joakim Sandøy fra Molde gir seg etter bare en periode som leder av Unge Høre. Det skriver Dagbladet.

Leder Paul Joakim Sandøy i Unge Høyre

Leder av Unge Høyre, Paul Joakim Sandøy, gir seg.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Ifølge Dagbladet informerte Sandøy sentralstyret i Unge Høyre om avgjørelsen sin i februar.

– Nå har jeg sittet i to veldig kjekke år som leder. Men nå har jeg kommet dit hen med studiene mine at jeg må tilbake til dem. Hvis jeg skulle ha kombinert ledervervet med studier, tror jeg ikke jeg hadde fått utført ledervervet på en god måte, sier Sandøy til NRK.

– Ikke på grunn av narkosaken

Flere unge politikere i Unge Høyre i Hordaland har sagt fra seg sine politiske verv i Høyre etter at de ble mistenkte eller siktet for bruk av narkotika.

Mediestrategien til ungdomspartiet har også blitt kritisert etter at saken ble kjent.

Sandøy sier at avgjørelsen om å trekke seg ikke har noe å gjøre med narkoavsløringene i ungdomsmiljøer i Bergen.

– Absolutt ikke. Den typen saker må man håndtere fra gang til gang. Det er ikke den første tøffe saken jeg har måttet håndtert, sier Sandøy.

Han sier at saken var krevende.

– Vi i Unge Høyre er en liten familie tross alt, så da er det tungt å se mennesker man kjenner involvert i slike saker, sier Sandøy.

– Bør ikke måtte svare for alle detaljer

Sandøy mener fortsatt at personer med verv i Unge Høyre ikke bør måtte snakke om hva de har gjort før de tredde inn i offentligheten.

– Jeg svarer av prinsipp ikke på spørsmål om ting som har skjedd før min tid som Unge Høyre-leder.

– Jeg vil ikke legge til rette for et regime der en må svare for alle detaljer for å kunne holde på med ungdomspolitikk. Det tror jeg vil være veldig usunt, sier Sandøy.

Gir ikke opp utsiktene til politisk karriere

Selv om Sandøy nå gir seg som leder av ungdomspartiet ser han ikke vekk fra at han kan komme tilbake til verv i partiet.

– Jeg har ikke tenkt å gi opp noe karriere. Jeg har lyst å holde på med politikk fortsatt, men jeg tror det er bra å ha andre bein å stå på. Og jeg tror det er sunt at politikere har gjort litt andre ting enn å bare ha vært i paritet eller på Stortinget gjennom hele livet, sier Sandøy.

Sandøy har hatt en rekke verv i Høyre. Frem til 2011 var han folkevalgt i Molde, og han har vært med i ledelsen av Unge Høyre i Hordaland og Møre og Romsdal.

I 2009 var han også stortingskandidat for Møre og Romsdal Høyre.
Nå prioriterer Sandøy å gjøre ferdig mastergraden i juss ved Universitet i Bergen.