NRK Meny
Normal

Geiranger taper penger på snø

Hotel Union i Geiranger har tapt rundt 200 gjestedøgn og 200 000 kroner siste måneden på grunn av været. Direktøren har ikke opplevd lignende.

Snøras i Geirangerfjellet

Dette bildet ble tatt for en uke siden på Geirangerfjellet. Sist i går ble veien stengt igjen på grunn av is og snø.

Foto: Statens vegvesen

Hotel Union Geiranger

Slik bruker det egentlig å være rundt hotellet i Geiranger om sommeren.

Foto: Lena Høyberg / NRK
Geiranger

Geiranger, som er et av Norges mest kjente turistattraksjoner, får færre besøkende på grunn av dårlig vær.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Store deler av landet har så langt ikke kjent sommertemperaturen på kroppen. Det står juni på kalenderen, men i mange hjem ligger nok shortsen fortsatt nederst i skapet. Hotel Union, som ligger i et av landets mest populære turiststeder, merker godt at været ikke er som det bør.

Bare på en måned har de tapt 200 000 kroner. Veien over Geirangerfjellet har den siste tiden vært stengt og åpen om hverandre på grunn av is og snø.

Strekninga Geiranger-Langvatn er en av to veier inn i turistbygda, og hotellet er avhengig av at veien er åpen på denne tiden av året.

Ikke opplevd lignende

Sindre Mjelva

Hotelldirektør Sindre Mjelva kan ikke huske å ha opplevd en dårligere vår.

Når også andre fjelloverganger som Valdresflya og Sognefjellet er stengt får det store følger for bedriften, sier hotelldirektør Sindre Mjelva.

– Vi er vant til å rette oss etter været og årstidene i denne delen av landet, men jeg kan ikke huske å ha opplevd en så ustabil vår som denne, sier direktøren.

Sammen med Statens vegvesen har hotellet, så godt de kan, informert de reisende om stengte veier. Heldigvis er det noen som syns det kalde været er en fordel.

– I går kom det en buss med indiske turister som hadde det moro med snøballkrig oppe ved Djupvasshytta. Det hadde de nok ikke forventa å oppleve i juni, forteller Mjelva.

Han håper at det dårlige været ikke vil gi lavere besøkstall neste sommer.

– Jeg håper at folk skjønner at dette er en vår utenom det vanlige. Dette har vi aldri opplevd før.

Brøyter for fullt i Geiranger

Brøyting på Geirangerfjellet før åpninga av veien.