Normal

Har sikret seg DNA-profil av voldtektsmann

Politiet bekrefter nå at de har sikret DNA-spor etter at to eldre kvinner i Sula på Sunnmøre ble utsatt for voldtekt og voldtektsforsøk. De etterlyser en mann som ble observert to dager før overgrepet.

Fantomtegning av mistenkt i Sula-saken

Mannen skal ha blitt observert på trappen til den ene kvinnen, to dager før overgrepet. Politiet mener han kan sitte inne med opplysninger.

Foto: Fantomtegning Kripos

Onsdag 15. juli ble en kvinne i 80-åra i Mauseidvåg på Sunnmøre overfalt og voldtatt i hjemmet sitt. Bare få uker etterpå, 23. august, ble en annen eldre kvinne overfalt og forsøkt voldtatt i omsorgsboligen sin, ikke langt unna det første offeret.

Siden i fjor sommer har politiet på Sunnmøre utført en omfattende etterforsking med blant annet rundspørring i nabolaget, kartlegging av bevegelser og innsamling av et stort antall DNA-prøver.

Elin Drønnen

Politiinspektør Elin Drønnen sier at de har sikret seg DNA-spor.

Foto: Berge Myrene / NRK

Samme gjerningsmann

Politiet har sikret seg DNA-profil i begge sakene og DNA-sporene viser at det er samme gjerningsmann.

– Vi har så langt arbeidet ut ifra at en teori om at gjerningsmannen har lokalkunnskap eller tilknytning til området. Samtidig kan vi ikke utelukke at han har begått overgrep andre steder i landet. Overgripere kan være mobile og ha begått lignende handlinger tidligere, sier politiinspektør Elin Drønnen i Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Etterlyser vitne

De går nå ut med en fantomtegning av en mann, som politiet mener kan være et vitne. Mannen ble observert på trappen til den ene kvinnens bolig, mandag 13. juli. Altså to dager før overgrepet. Han blir beskrevet som ca. 180–185 cm, slank med mørkt hår. Det ble også observert en eldre rødoransje kassebil i samme tidsrom.

– Det understrekes at det ikke knytter seg noen mistanke i tilknytning til denne observasjonen, men mannen kan sitte inne med viktige opplysninger for politiet, sier Drønnen.

Mandag kveld gikk politiet ut i TV2s program «Åsted Norge».

Eldre må ta kontakt

Hovedtyngden i etterforskningen består nå av DNA-screeningprosjektet som utføres i samarbeid med Kripos. Til nå har de hentet inn prøver fra 785 personer og arbeidet fortsetter for å finne gjerningsmannen.

I tiden etter overgrepene har det kommet inn flere tips om ukjente som har ringt på dører og tatt i dørhåndtak hjemme hos folk på nattestid i Sula

Politiet oppfordrer eldre kvinner i Sula om å ta kontakt hvis de har opplevd seksuell tilnærming, blotting eller obskøne telefonsamtaler.