Går inn for å kjøpe tomta på Storbakken

Administrasjonen i Kristiansund går inn for at kommunen kjøper tomta på Storbakken. Tomta var tiltenkt det nye sykehus for Nordmøre og Romsdal. Varaordfører Kjell Neergaard mener det er riktig å gjøre.

Kjell Neergaard

Varaordfører i Kristiansund Kjell Neergaard sier de ikke helt har gitt seg i sykehussaka, og mener det er rett å kjøpe tomta på Storbakken uansett.

Foto: Roar Halten / NRK

Selv om det i desember ble bestemt at det nye sykehuset skal ligge på Opdøl i Molde, går administrasjonen i Kristiansund inn for at kommunen kjøper tomta på Storbakken.

Bystyret har satt av pengene til tomtekjøpet i budsjettet for 2015. Kjøpesummen er 16 millioner kroner.

Varaordfører Kjell Neergaard mener det er rett å kjøpe tomta.

– Tomta kan vi da bruke til andre offentlige formål, boligtomter og slike ting. Det er en god investering på sikt, mener jeg.

Avtale med Høyre og Frp

I november i fjor tok ordføreren i Kristiansund initiativ til en avtale med Høyre og Frp om å vedta et eventuelt kjøp av tomta på Storbakken.

Målet var å sikre tomt til nytt sykehus, og så overdra det til Helseforetaket, dersom det ble bestemt at det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal skulle ligge i Kristiansund.

Les også: Politikerne i Kristiansund vil gi bort sykehustomt

Kjell Neergaard mener det likevel er verdt å bruke penger på tomta.

– Nå har vi ikke gitt oss helt i sykehussaka, men vi ser at tomta har en sentral beliggenhet med tanke på utvikling av kommunen, så vi kommer til å gå inn for å kjøpe den likevel, sier han.

Spørsmålet om tomtekjøp skal behandles i formannskapet kommende tirsdag. Det er bystyret som endelig avgjør saka.