2-0 til Molde over AaFK

Det er duket for fylkesderby når AaFK tar imot Molde på sin hjemmebane klokken 15.30 søndag. Tar Molde sin 12 seier på rad eller klarer AaFK å bryte seiersrekken? Følg kampen minutt for minutt her.

Molde AaFK
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix
gamlem
Journalist
Laster innhold, vennligst vent..

Lokaloppgjørene mellom Aalesunds FK og Molde FK har hatt et ensidig utfall de siste årene. Seks år er gått siden AaFK i det hele tatt klarte å ta poeng fra naboen i nord - de elleve siste seriekampene har endt med tre poeng til Molde.

Ikke siden en 3-2-seier i 2003 har AaFK kunne jublet høyest. Det er 20 kamper siden. Sunnmøringene trakk riktignok det lengste strået i Cupfinalen i 2009, da Amund Skiri satt inn den avgjørende straffen.

Begge lagene er smådesperate etter poeng etter at sesongen ikke har blitt som de hadde forestilt seg. Molde skulle kjempe om seriegull, men befinner seg på 8. plass. AaFK er fortsatt i høyeste grad truet av nedrykk, men har fått en liten opptur med to seiere på de to siste kampene.

En opptur fikk også Molde da de tok sin første seier siden 21. mai i forrige serierunde. Kampen mellom Møre og Romsdal-rivalene starter klokken 15.30 på Color Line Stadion i Ålesund.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.