Fullt hus og stor stemning da "Brødre" ble vist i Smølahallen

Dokumentarfilmen "Brødre" av Aslaug Holm ble svært godt mottatt da den ble vist i Smølahallen lørdag kveld.

Det var full sal og god stemning i Smølahallen lørdag kveld.

Det var full sal og god stemning i Smølahallen lørdag kveld. 177 personer hadde møtt opp for å se dokumentarfilmen.

Foto: Asbjørn Ole Karstensen

Dokumentarfilmskaperen Aslaug Holm er vokst opp på Smøla. I filmen skildrer hun det nære forholdet mellom brødrene Markus og Lukas og deres oppvekst i Oslo på 2000-tallet. Historien strekker seg over åtte år.

Filmen skildrer barndom og identitet, og samtidig veves filmskaperens egen oppvekst og bakgrunn fra Smøla inn og setter guttenes oppvekst inn i en større sammenheng. Markus og Lukas er hennes egne sønner.

– Hun kom hjem til sine egne

– Det var gripende og stemningsfullt. På en måte kom Aslaug Holm hjem til sine egne, sier driftslederen i Smølahallen, Asbjørn Ole Karstensen.

Aslaug Holm fikk også møte den gamle venninnegjengen fra Smøla.

Aslaug Holm fikk også møte den gamle venninnegjengen fra Smøla. Fra venstre: Aslaug Holm, Randi Dyrnes, Irene Holm og Anne Katrine Wang.

Foto: Asbjørn Ole Karstensen

Filmen er en poetisk skildring av barndommens univers, en usentimental beskrivelse av guttenes oppvekst. Filmen kretser rundt spørsmålene om hva det er som former oss og hvordan vi blir som vi blir.

Også for publikum ble filmen et møte med deres egen historie. De fikk se gamle bilder og filmopptak fra Smøla fra flere generasjoner tilbake.

Det var full sal og god stemning i Smølahallen lørdag kveld. 177 personer hadde møtt opp for å se dokumentarfilmen.

Stolt

Roger Osen, Aslaug Holm, Lukas Buvarp Holm og Markus Buvarp Holm

Ordfører Roger Osen snakker med Aslaug Holm, Lukas Buvarp Holm og Markus Buvarp Holm

Foto: Asbjørn Ole Karstensen

– Det var veldig god stemning. Folk klappet under filmen. Du blir jo litt stolt over å være fra Smøla, sier Asbjørn Ole Karstensen.

Det var Bygdekinoen som stod for fremvisningen av filmen. Før filmen ble vist holdt både ordfører Roger Osen og Aslaug Holm tale.

For de som ikke fikk sett filmen lørdag kveld får en ny sjanse søndag klokka 16. Da filmen vist igjen.

Aslaug Holm er en av landets fremste dokumentarfilmskapere. Hun hadde en sentral rolle i dokumentar filmen Heftig og begeistret fra 2001 som handler om Berlevåg mannskor og som ble en stor suksess. Hun har også laget filmen Oljeberget fra 2006 der daværende statsminister Jens Stoltenberg ble fulgt på nært hold.