NRK Meny
Normal

Frykter svineinfluensaen

56 prosent av elevene er i dag hjemme fra skolen.

Video nsps_upload_2009_11_2_9_31_48_5202.jpg

Sist fredag var under halvparten av elevane tilstade ved Sunndal Ungdomsskule (video over)

Det er bekreftet utbrudd av svineinfluensa ved Sunndal ungdomsskole. I dag har 138 av skolens 309 elever møtt til undervisning. Blant lærerne har skolen et fravær på 24%.

Synes du skolebarn skal bli holdt hjemme når det er svineinfluensa påvist hos elever på skolen? Diskuter nederst i saka.

I går var det ikke endelig bekreftet at det var svineinfluensa elevene hadde, men nå har prøveresultatene til noen av elevene kommet.

Jobber i grupper

Trond Hansen Riise

Trond Hansen Riise

Foto: Trond Vestre / NRK

Rektor Trond Hansen Riise sier at skolen vil være åpen og at de vil prøve å gi opplæring på en forsvarlig måte. Elevene blir slått sammen i grupper for at læringen skal bli best mulig.

Skolen oppfordrer også om at de som er borte fra skolen arbeider med arbeidsplanen så godt det lar seg gjøre. Hansen Riise sier at foreldre kan komme til skolen for å hente lærebøker, dersom man ønsker det.

- Jobb hjemmefra

Selv om helsemyndighetene har gitt et generelt råd om å være borte fra skolen eller arbeidsplassen i inntil 7 dager etter påvist utbrudd, oppfordrer skolen elevene til å arbeide med sine arbeidsplaner.

NRK har tatt en ringerunde til cirka ti andre skoler. Der er det ikke noe fravær utover det vanlige.

Fremskynder vaksinasjon

Helsetjenesten i Sunndal har nå framskyndet planene for vaksinasjon av barn og ungdom i risikogruppe 2.

Barn og ungdom som tilhører risikogruppe 2 og er i alderen 6 måneder til og med 19 år, får tilbud om vaksinering fredag 30. okt og mandag 2. nov klokka 0900-1500.