Hopp til innhold

Frykter støtten til Kirkens SOS blir kuttet

Kirkens SOS Møre og Romsdal frykter Ålesund kommune skal redusere støtten til de. Et av forslagene på kuttlista til kommunen er å redusere støtte til lag og organisasjoner, blant annet Kirkens SOS.

Nasjonalt mangler krisetjenesten rundt 500 frivillige, og verken de eller Mental Helse klarer å besvare alle som kontakter dem.

Leder i Kirkens SOS Møre og Romsdal, Carl-Axel Bang-Ellingsen frykter kommunen kan ende opp med å få kostnader andre steder.

– Det er tre grunner til det. Det ene er at vi forhindrer pågående selvmord jevnlig. Noen ganger ringer de til oss i forsøket. Det andre er at de fleste henvendelsene vi tar imot, er fra de som opplever langvarige kriser. De er ofte de som det er vanskeligst å stoppe fordi de har planlagt selvmord i lang tid. Det tredje er at ved å være frivillig blir man en del av et nettverk. Vi forebygger ensomhet blant og vi utdanner eksperter på selvmordsforebygging som går rundt i hjemmene og arbeidsplassene sine.

Carl-Axel Bang-Ellingsen sit på kontoret sitt hjå Kirkens SOS i Ålesund. Han har på seg grøn gensar og ser ut av vindauget. I forgrunnen av biletet står ei vassflaske med Kirkens SOS sin logo på og der ligg mange papir og lappar på pulten. På hylla bak ved veggen skimtar vi ein heil del Pride-flagg som står samla.
Foto: Josef Benoni Ness Tveit / NRK