NRK Meny
Normal

Frykter overraskelseslaget Jerv

– Det blir en manndomsprøve, mener Hødd-trener Sindre Eid om onsdagens kamp mot Jerv. Samtidig bekefter han at lagets midtbanetalent, Fredrik Aursnes, blir i klubben.

Sindre Eid

TRENER: Sindre Eid mener temperaturen i Grimstad er noe annet enn hans lag er vant til, og beskriver kampen som en manndomsprøve. Det sier sitt om været som har preget sommeren i Møre og Romsdal i 2015.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Glenn Andersen

KAPTEIN: Glenn Andersen er Jerv-kaptein og blant spillerne Hødd skal bryne seg på onsdag kveld.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hødd er inne i en litt tung periode og har ikke vunnet på bortebane siden mai før onsdagens oppgjør mot Jerv i Grimstad. Kun ett poeng skiller de to på tabellen.

Forrige helg ble det et 2-0 tap mot Åsane i Bergen. Nå vil Hødds trener snu den vonde trenden.

– Alle lag har perioder der det går bra, og motsatt. Vi er inne i en periode der vi har hatt litt stang ut. Det ønsker vi å endre på og gjerne i dag, sier Sindre Eid.

Overraskelseslaget Jerv

1. divisjon er en tøff liga og for øyeblikket er lagene inne i en spesielt hektisk periode med tre kamper på én uke.

Eid mener eget lag er gode på restitusjon, og ønsker å benytte bredden i troppen midt i det tøffe kampprogrammet. Han mener de stiller godt forbedredt til kampen mot Jerv. Et lag han mener er årets overraskelseslag i divisjonen.

– Det bruker gjerne å være slik at et av de fire lagene som rykker opp gjør det veldig bra og i år er det Jerv. De har hatt en veldig god sesong så langt. All honnør til dem. Det blir nok en skikkelig manndomsprøve for oss i dag. Temperaturen er veldig ulik den vi har hjemme, med godt over 20 grader og stekende sol, mener Eid.

– Aursnes blir i Hødd

Aursnes mot Kara

UT SESONGEN: Sindre Eid sier at midtbanespiller Fredrik Aursnes blir i klubben ut sesongen. Her i cupfinale mot Tromsø som 16-åring.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Den siste tiden har det vært mye spekulasjoner rundt Fredriks Aursnes klubbfremtid. Hødds midtbanetalent er ettertraktet og skal være ønsket i en rekke norske eliteserieklubber.

Men noe klubbytte blir det ikke med det første.

– Fredrik blir Hødd-spiller ut året. Spekulasjonene får bare gå i media, jeg bryr meg ikke så mye om den diskusjonen der, sier Hødd-treneren.

Han har derimot forståelse for at Aursnes en gang vi flytte på seg.

– Spillere har ambisjoner og eliteserien er eliteserien. Alle norske spillere har en målsetning om å spille der. Det er forståelig at det kan være interessant for spillerne, mener Eid.

– Når Fredrik på et eller annet tidspunkt reiser fra Hødd er jeg helt sikker på at han tar et valg som er fornuftig. Det er en fornuftig gutt med en fornuftig familie rundt seg. Han kommer til å gå til den klubben han føler er riktig for sin del og det skal ikke jeg legge meg borti, legger han til.