NRK Meny
Normal

Handelsstanden frykter konkurser i Ulsteinvik

I Ulsteinvik frykter butikkgruppen for dårligere tider for handelsstanden, og i verste fall konkurser, på grunn av langvarig ombygging i sentrum.

Ulsteinvik ombygging Sjøgata

Hovedgata gjennom Ulsteinvik, Sjøgata, er stengt av på grunn av omfattende ombygging i opp i mot ett og et halvt år fremover. Det får butikkgruppa i byen til å frykte for den lokale handelsstanden.

Foto: Arne Flatin / NRK

Nylig ble trafikken i Ulsteinvik lagt om, slik at den nå går gjennom smale sentrumsgater, og ikke langs hovedgata.

Hovedgata, Sjøgata, er nemlig gjenstand for omfattende ombygging i opp i mot ett og et halvt år fremover, noe butikkgruppa mener kan bidra til mer handelslekkasje til byene i nærheten.

Øystein Muren

Leder i butikkgruppa i Ulsteinvik, Øystein Muren.

Foto: Privat

– Her kan være butikker som vil gå konkurs på grunn av det som skjer og det er fryktelig trist å tenke på når vi vet at prosessen kanskje kunne ha vært gjort mye raskere, sier leder i butikkgruppa i Ulsteinvik, Øystein Muren.

Ikke lett å få kundene tilbake

Muren mener at når Ulsteinvik først har fått handelslekkasje, så er det vanskelig å få dem til å komme tilbake.

En av de mange som deler bekymringa til Muren er kjøpmann Jonny Mork. Han driver Rema 1000 i Ulsteinvik, og vil i minst ett år fremover oppleve at butikken hans delvis blir stengt inne.

Og selv om kjøpmannen ser positivt på at Sjøgata blir rusta opp, er han svært forundra over tidsplanen til prosjektet.

– De fleste vil synes det er i lengste laget å bruke ett år på å bygge en rundkjøring. I tillegg blir jeg litt overrasket når jeg ser at de har begynt å asfaltere den midlertidige veien også. Det skulle være unødvendig å gjøre etter at de har åpnet for trafikk, sier Mork.

Ulsteinvik ombygging Sjøgata

Rema 1000, som ligger rett utenfor sentrum av Ulsteinvik, er delvis sperret inne på grunn av ombyggingen. Selv om kjøpmann Jonny Mork ser positivt på at Sjøgata blir rustet opp, stusser han og mange andre i Ulsteinvik over tidsplanen til prosjektet.

Foto: Arne Flatin / NRK