Hopp til innhold

Frykter flere korridorpasienter

De ansatte ved sjukehusa i Molde og Kristiansund frykter for flere korridorpasienter. 20 senger kan bli fjernet for å spare penger.

Korridorpasienter
Foto: Roar Strøm / NRK

Det kan bli trangere om plassen både på sjukehuset i Molde og i Kristiansund.

Styret i Helse Nordmøre og Romsdal foreslår å legge ned en felles sengepost for å spare penger. Men sjukepleierne frykter det vil føre til flere korridorpasienter.

Bekymringsfullt

Grete Karlsmyr

Grete Karlsmyr

Foto: Roar Strøm / NRK

Grete Karlsmyr som er tillitsvalgt mener det nå må være en klarere plan på hvordan ting skal løses.

- Vi er bekymra for at det ikke er en plan for hvor pasientene skal videre. Vi har bygd opp et fagmiljø og en kompetanse vi er redd blir spredt ut over huset.

Avdelinga som har 15 sengeplasser i Molde og fem i Kristiansund, er i dag helt full. I Molde er derfor fire pasienter stua inn på et nedlagt pasientrom. Sjukepleierne tror tallet på korridorpasienter vil stige om avdelinga blir lagt ned.

 

Må spare 25 millioner

Bjørn Engum

Bjørn Engum

Foto: Roar Strøm / NRK

- Jeg tror det kan bli et problem. Dessuten har vi mange kreftpasienter som krever enerom, og mye pleie og enerom. Det må være en plan for dette også, sier Karlsmyr.

Helseforetaket må spare 25 millioner kroner til neste år, men sjukehusdirektør Bjørn Engum avviser at det vil gå ut over pasientene.

Han vil spre pasientene fra felles sengepost på andre avdelinger og tilby dagbehandling i stedet for sengeplass.

- Det er ikke meningen at vi skal ha korridorpasienter, sier Engum.

Følger med

Jon Børge Horneland

Jon Børge Horneland

Foto: Roar Strøm / NRK

Molde sjukehus har tidligere fått kritikk fra brannvesenet på grunn av mange korridorpasienter, som truer sikkerheten på sjukehuset. De følger nå med på om ei eventuell nedlegging av sengeplasser fører til flere korridorpasienter.

Jon Børge Horneland, som er leder for forebyggende seksjon i Molde brannvesen, sier dette er en problemstilling de har fulgt nøye med på over lengre tid.

Pasienter og ansette må nå leve i spenning fram til styret i helseforetaket tar sin endelige avgjørelse 13. desember.