Frustrerte politikere venter på krabbefelt

Ordføreren i Vestnes, Geir Inge Lien (Lien), er frustrert over at det planlagte krabbefeltet på Ørskogfjellet blir skjøvet ut i tid.

Flere måtte legge på kjetting på Ørskogfjellet torsdag formiddag

Vogntog som får problemer på vinterføre, fører ofte til forsinkelser i trafikken over Ørskogfjellet.

Foto: Anders Kvemo

Det planlagte krabbefeltet skal bidra til å unngå at vogntog og saktegående fartøy skal skape køer over Ørskogfjellet. Dette er hovedvegen for transporten av varer fra eksportbedriftene på Sunnmøre.

Prosjektet ligger inne i første periode i Nasjonal transportplan, men det må bevilges penger over statsbudsjettet dersom bygginga av krabbeltet skal komme i gang

– Dette er ikke godt nok

Geir Inge Lien

Geir Inge Lien (Sp) er ordfører i Vestnes kommune.

Foto: Alf Jørgen Tyssing / NRK

Ordføreren i Vestnes mener at krabbefeltet har måtte vike for andre vegprosjekter.

– Dette er beklagelig. Vi har i mange runder trodd at dette var på plass. Reguleringsplanene er utarbeidet. Så får vi beskjed om at bevilgningene er tatt bort til fordel for et annet prosjekt et annet sted i landet. Det er ikke godt nok.

Frustrasjon

Denne uken fikk ordførerne møte stortingsrepresentantene fra Møre og Romsdal som var på tur i hjemfylket. Under et møte i Ålesund ble det planlagte krabbefeltet på Ørskogfjellet tema. Ordføreren i Ørskog, Knut Harstad (H), ga uttrykk for frustrasjon over at prosjektet lar vente på seg.

Ordførerkollegaen i Vestnes sier det er viktig å få krabbefeltet på plass.

– Dette er et lite prosjekt som betyr veldig mye for næringslivet, og for andre trafikanter som ferdes over fjellet, sier Geir Inge Lien.

Kan ikke love fortgang

Helge Orten

Helge Orten (H) leder Stortingets transport- og kommunikasjonskomite.

Foto: Trond Vestre / NRK

Pengene til krabbefeltet på Ørskogfjellet kommer, sier lederen i Stortingets transport- og kommunikasjonskomite, Helge Orten (H). Men han kan ikke love noe konkret tidspunkt.

– Så vidt jeg vet er dette lagt inn i handlingsprogrammet til Statens vegvesen i 2020/2021, og så får vi se om det er mulig å fremskynde prosjektet.