NRK Meny

– Dette viser at partiet setter stor pris på innsatsen vår

Fremskrittspartiet starter den nasjonale valgkampen i Ålesund lørdag 17. august.

Siv Jensen og Per Sandberg

Frp starter valgkampen sin i Ålesund 17. august.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK
Trond Vestre
Journalist

Artikkelen er flere år gammel.

Med Siv Jensen i spissen kommer Frp til å sette et solid preg på sunnmørsbyen der partiet gjennom mange år har stått sterkt.

– Dette betyr at et godt resultat i Møre og Romsdal er viktig for Fremskrittspartiet, sier partiet sin førstekandidat, Harald Nesvik.

Payback

Nesvik er svært glad for at valgkampåpninga er lagt til Ålesund.

– Det viser at partiet har satt stor pris på den innsatsen som vi har gjort for Frp i Møre og Romsdal gjennom mange valg. Vi har vært det største fylkespartiet for Frp på landsplan og vi føler at dette nå blir satt pris på, sier Nesvik.

– Så dette er en slags payback?

– Ja, det viser at Frp vil ta vare på dette fylket. Her har vi satt dagsorden en rekke ganger, sier Nesvik.

Et sterkt FrP-fylke

Harald Nesvik

– Det er viktig for Frp å lykkes i Møre og Romsdal, tror Harald Nesvik.

Foto: Trond Vestre / NRK

Fremskrittspartiet fikk sitt store gjennombrudd i Møre og Romsdal i kommunevalget i 2003. To år senere var partiet størst i stortingsvalget i Møre og Romsdal med en oppslutning på 26,3 prosent.

Stortingsvalget i 2009 ga partiet et ytterligere løft med 27,4 prosent, men partiet ble denne gangen slått av Arbeiderpartiet. Det er først og fremst på Sunnmøre at Frp har hatt taket på velgerne.

De siste årene har oppslutningen gått kraftig tilbake i Møre og Romsdal. Valget i 2009 ga Frp tre representanter, to faste mandat pluss utjevningsmandatet. Nå kjemper partiet for å beholde andremandatet sitt.

Drahjelp

siv jensen

Drahjelpen fra Siv Jensen kan bli viktig for Frp i Møre og Romsdal.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Når partiet legger valgkampåpningen sin til Ålesund betyr det stor drahjelp i kampen om mandatene.

– Det er viktig for Fremskrittspartiet å lykkes i Møre og Romsdal fordi Møre og Romsdal på mange måter er et Norge i miniatyr. Det gjelder både den stor verdiskapinga som skjer her, men også problemene innenfor eldreomsorgen og striden om sykehusplassering, sier Harald Nesvik.

Et fergefritt E39 uten bompenger, satsing på eldreomsorgen og fokus på næringslivet og verdiskaping er tre områder Nesvik mener blir viktig for Frp i valgkampen. I tillegg kommer sykehussaken til å få stor oppmerksomhet, tror Nesvik.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.