Frp-nominasjonen: Frank Sve er aktuell i toppen

Frank Sve er igjen aktuell som kandidat til Frp sin stortingsvalgliste i Møre og Romsdal etter at Harald Nesvik sa nei til gjenvalg.

Frank Sve

Frank Sve melder seg på som aktuell i toppen av Frp sin stortingsvalgliste.

Foto: Trond Vestre / NRK

Nesvik sa først ja til å fortsette på Stortinget, og nominasjonsnemnda foreslå ham som førstekandidat på stortingsvalglista til neste års valg. Men mandag ble det klart at han ikke ønsker gjenvalg.

Ville ikke utfordre Nesvik

Harald Tom Nesvik

Harald Nesvik går ut av politikken etter 20 år på Stortinget.

Foto: Terje Reite / NRK

Sve som har lang erfaring som en av dei fremste fylkespolitikerne i partiet, trakk seg som kandidat fordi han ikke vil utfordre Nesvik.

– Jeg var tydelig overfor komiteen at når Harald Tom sa ja til å fortsette så jeg ingen grunn til å utfordre en super stortingspolitiker som han har vært. Men jeg var like tydelig på at dersom han skulle finne på å trekke seg senere i prosessen så var jeg fortsatt kandidat, sier Frank Sve.

– Tar du sikte på første-, andre- eller tredjeplassen?

– Nei, det får det være opp til nominasjonsnemnda å avgjøre.

Ikke automatisk opprykk

Nominasjonsnemnda i Møre og Romsdal Frp foreslo innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug og landbruksminister Jon Georg Dale på de to neste plassene bak Nesvik.

Stig Rune Andreassen

Stig Rune Andreassen leder nominasjonsnemnda i Møre og Romsdal Frp.

Foto: Silje Bjerknes / NRK

Men lederen i nominasjonsnemnda, Stig Rune Andreassen har gjort det klinkende klart at det ikke er noe automatisk opprykk for Listhaug og Dale. Nominasjonsnemnda skal ha møte en av de nærmeste dagene.

Frank Sve kom inn i politikken i Møre og Romsdal med brask og bram i 2003, ble ordfører i Stranda og fikk plass i fylkestinget. Han har i en årrekke vært en av de mest markante fylkespolitikerne i Møre og Romsdal, først og fremst som samferdselspolitiker. I perioden 2007-2011 var han leder i samferdselsutvalget i Møre og Romsdal.

Lojal

Sve legger ikke skjul på at en plass på Stortinget er noe han har lyst på.

– Jeg har takket nei til stortingsplass i fire perioder. Jeg har vært lojal og har ikke utfordret de som har sittet der. Vi har hatt en policy i partiet på å ikke lage trøbbel i nominasjonsprosessene. Vi har hatt behov for aktive politikere på alle nivå. Men nå føler jeg vel litt på at det er min tur, sier Frank Sve.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL