NRK Meny
Normal

– Vi ser en økt etterspørsel

I dag hadde folk mulighet til å hente gratis julemat og gaver i regi av Frelsesarmeen. – Pågangen av besøkende øker over hele landet, sier fagkonsulent Vibeke Aasnes.

Vibeke Aasnes

Fagkonsulent i Frelsesarmeen, Vibeke Aasnes, delte i dag ut gratis mat og julegaver.

Foto: Joachim Ose / NRK

I Ålesund sentrum var det i dag mulig å skaffe seg julemat og julegaver for dem som ikke har så god råd. I Frelsesarmeens lokaler var det travelt i morgentimene.

Alt fra forskjellige julemiddager til julepålegg og godteri ble delt ut til dem som hadde behov for det. I tillegg var det også mulighet for å motta julegaver som kan gis bort.

Stor arbeidsinnvandring

Julegaveutdeling

Det var mange julegaver å velge i hos Frelsesarmeen.

Foto: Joachim Ose / NRK

Vibeke Aasnes er fagkonsulent i Frelsesarmeen, og har sin hovedbase i Oslo. I dag var hun i Ålesund for å hjelpe til med utdeling av både mat og gaver. Hun sier at de ser en økning besøkende, spesielt i de store byene.

– Pågangen øker over hele landet. Spesielt i de store byene der arbeidsinnvandringen er stor. Det merker vi også her hos Frelsesarmeen, sier Aasnes.

Utdelingen av mat har foregått i lang tid. I desember har det også vært mulighet for å motta julepresanger som igjen kan gis bort.

– Mange har ikke råd til å kjøpe julegavene selv. Da har vi et tilbud til dem. Her har vi alt fra ullundertøy til små leker for barna, sier Aasnes.

Hyller velferdsstaten

En av dagens fremmøtte var Gunnhild Dahl. Økonomien hennes strekker ikke alltid helt til, og derfor valgte hun å få to poser med julemat.

Gunnhild Dahl

Gunnhild Dahl var en av dem som fikk julemat av Frelsesarmeen i dag.

Foto: Joachim Ose / NRK

– I dag har jeg fått meg to poser med mat som et ekstra tilskudd til jula for mat er dyrt i dag. Jeg har minstetrygd og velger derfor å få med meg litt mat herfra i dag, sier Dahl.

Hun har ikke valgt å benytte seg av gavetilbudet til Frelsesarmeen, men skryter av tilbudet.

– Jeg har ikke valgt å benytte meg av julegavetilbudet fordi jeg mener andre trenger det mer enn meg. I dette gode landet får vi trygden to uker før det som er normalt slik at vi kan kjøpe julegaver. Jeg må få avslutte med å si at Frelsesarmeen gjør en fantastisk jobb både nasjonalt og internasjonalt når det kommer til dette temaet, sier Dahl.