Fikk sparken - drømmer fortsatt om fremtid som fotballtrener

Å måtte forlate drømmejobben som Aalesund-trener gjorde vondt. Nå ser Trond Fredriksen fremover med ambisjoner som fotballtrener.

Trond Fredriksen

Trond Fredriksen ser opp og frem. 40-åringen fra Ålesund mener han har mye ugjort som fotballtrener.

Foto: Allan Eikrem / NRK

En måned har gått siden Trond Fredriksen fikk beskjed om at han ikke lenger var ønsket som hovedtrener i Aalesund. Nå snakker han for første gang offentlig om å måtte forlate drømmejobben han hadde i nesten tre sesonger.

– Jeg var selvfølgelig ikke høy i hatten da beskjeden kom. Du vet at faren ligger der når du velger å bli hovedtrener i en klubb. Når du er så dum å rykke ned er faren enda større.

– Ikke bitter type

Likevel kunne han ikke fortutse de følelsene som strømmet på da han to uker etter nedrykket i høst fikk beskjed om at klubben ønsket å finne en ny hovedtrener. Selv om man en forberedt på at det kan skje, er det ikke mulig å være godt nok forberedt, mener 40-åringen.

– Ikke i det hele tatt, og det kjente jeg på. Det gjorde vondt for meg, og det gjorde vondt for dem rundt meg. Fortsatt kjenner jeg på at jeg ikke får være trener.

Selv ønsket Fredriksen å fortsette som hovedtrener. Klubben ønsket å beholde ham, men i en annen posisjon. Hva slags tilbud som kom på bordet vil ikke Fredriksen si, men denne gangen var det ikke aktuelt slik ting hadde utviklet seg.

– Klubben hadde et sterkt ønske om at jeg skulle være med videre. Det tar jeg selvfølgelig som et kompliment. Samtidig har AaFK vært en livsstil gjennom 30 år. Det å kunne dra ut og oppleve nye miljøer, nye innganger til fotballen har vært en viktig del av beslutningen om at jeg ønsket meg videre.

Forrige uke ble Fredriksen og Aalesund endelig enige om en sluttavtale. Nå vil han legge den tunge perioden bak seg og se fremover.

– Jeg er av natur ikke en bitter type, sier Fredriksen.

Trond Fredriksen

Akkurat nå er det tid til en god kaffekopp, men Trond Fredriksen akter å bruke tiden godt for å utvikle treneren i seg.

Foto: Allan Eikrem / NRK

Skal inn i yrket igjen

Den siste tiden har han blant annet fullført trenerutdannelsen sin. Den akter han å bruke i fremtiden, selv om han innrømmer å ha tenkt tanken på å finne seg noe helt annet å gjøre.

– Konkurransemennesket i meg har et ekstremt behov for opp- og nedturer. Det å kjenne at du lever, og få jobbe med det du elsker aller mest, gjorde at det ikke tok lang tid før de tankene var lagt til side.

Konkrete jobbtilbud har ikke kommet ennå. Nå vil han fokusere på å lære mest mulig av det som har skjedd og utvikle seg videre. Blant annet ønsker han å reise ut, oppleve og lære fra de som har mer erfaring.

Trond Fredriksen

Trond Fredriksen er klar til å lytte om noen ringer med et fristende jobbtilbud.

Foto: Allan Eikrem / NRK

– Jeg skal inn i dette yrket igjen. Samtidig er jeg opptatt av å være best mulig forberedt når muligheten kommer.

For fem år siden la Fredriksen en plan om å være hovedtrener i en toppklubb om ti år. Han er allerede langt foran skjema, og håper å komme sterkt tilbake.