Hopp til innhold
Fredrik Aursnes
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Fredrik Aursnes

Oppsummert

Fredrik Aursnes er ein fotballspelar frå Hareid i Møre og Romsdal. Han spelar i dag midtbane for Molde FK, men har tidlegare spelt for Hødd IL og Hareid IL. Aursnes blei som 16-åring Noregsmeister saman med Hødd i 2012.

 • Aursnes ser verdien av å være «potet»

  Fredrik Aursnes fra Hareid brukes i ulike posisjoner av Benfica-trener Roger Schmidt. Han har ingen innvendinger mot at Ståle Solbakken kaller ham «Schmidts potet».

  – Kanskje ville det vært bra å spille bare i en rolle og være veldig trygg i den, men jeg føler meg relativt trygg i mange posisjoner. Det er en styrke jeg har, og jeg synes det er greit, egentlig, sier han til NTB.

  Sunnmøringen gir også Solbakken valgmuligheter i flere posisjoner.

  – I Benfica spiller han mest venstre kant i 4-2-3-1-formasjon. I tillegg har han spilt venstreback, høyreback, til og med falsk nier i en kamp i oppkjøringen. På en måte er han poteten til Schmidt, og det kommer av at han har to gode bein, er lettbeint og har god fotballintelligens, sa landslagssjefen lørdag.

  Aursnes har også imponert mange med sine prestasjoner etter overgangen fra Feyenoord til Benfica.

  – Han er en fantastisk spiller, men jeg vil påstå at han fortsatt er litt undervurdert. Han kan bekle de aller flest roller på banen. Det virker som han tar hvert nye nivå han kommer inn på, og han har dominert mesterligakamper for Benfica, sier Patrick Berg (NTB).

  Portugal Soccer Champions League
  Foto: Armando Franca / AP
 • Aursnes i praktslag – scoret i storseier

  Fredrik Aursnes fortsetter sin fine form i Benfica inn mot landslagsoppholdet. Lørdag kveld ble han kåret til banens beste i 4-0-seieren over Vitoria Guimarães.

  Trepoengeren gjør at Benfica overnatter på tabelltopp før rivalene Porto, Sporting og Boavista spiller søndag. Aursnes' lag har vunnet tre kamper på rad etter 2-3-nederlaget for Boavista i serieåpningen.

  Det ble en kontrollert affære for Benfica på hjemmebane lørdag. Vertene tok ledelsen gjennom et selvmål etter ti minutter, og Vitoria ble kort etter redusert til ti mann da João Mendes fikk rødt kort.

  Angel Di Maria og Orkun Kökcü økte ledelsen før pause. Aursnes la på til 4-0 like etter hvilen med et volleyskudd som spratt i mål.

  – Ikke dårlig. Jeg var kanskje litt heldig med avslutningen, men det var godt å få et mål her, sa den norske midtbanemannen.

  Aursnes ble også utnevnt til banens bestemann, opplyser Benfica. (NTB)

  Fotball, EM-kvalifisering: Norge - Kypros (3-1)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Aursnes med målgivende da Benfica vant

  Benfica slet med å bryte ned hjemmelaget i lørdagens bortekamp mot Gil Vicente, men en flott assist fra Fredrik Aursnes åpnet for en viktig 2-0-seier.

  Aursnes er brukt i mange ulike roller hos den portugisiske serielederen. Lørdag var han høyreback, plassen der han avsluttet bortekampen mot Inter i mesterligaens kvartfinale. I det 73. minutt skrudde han et nydelig innlegg på hodet til Chiquinho, som nikket inn 1-0.

  I sluttminuttene fikk Benfica straffe for hands, og venstreback Alex Grimaldo fastsatte resultatet.

  Seieren gjør at laget er seks poeng foran Braga og sju foran Porto, men sistnevnte har en kamp mindre spilt. (NTB)

  Champions League - Group H - Benfica v Juventus
  Foto: PEDRO NUNES / Reuters
 • – Har tatt noen steg

  Fredrik Aursnes er på kort tid blitt nøkkelspiller i et av de beste og mest severdige lagene i Europa. Har han tatt steg, eller har vi fulgt for dårlig med?

  – Jeg har vel tatt noen steg, ja. Jeg spiller selvfølgelig med bedre spillere på et godt lag, og da ser jeg kanskje også litt bedre ut. Men jeg tror at jeg har utviklet meg, og det er gøy å være med på, sier Benfica-spilleren til NTB.

  – Det har ikke blitt så veldig mange mål eller assist, men jeg prøver å bidra offensivt så godt jeg kan, og spesielt når jeg spiller i en kantrolle. Kanskje blir mitt neste steg å bidra med flere målpoeng, sier han.

  Fredrik Aursnes i aksjon mot Club Brugge.
  Foto: Armando Franca / AP