NRK Meny
Normal

Fredag flytter 112 flyktninger inn her

Melshorn Hotell er klar til å ta imot flyktninger før helga. Natt til lørdag flytter 112 mennesker inn.

Melshorn hotell blir akuttmottak

AKUTTMOTTAK: Linda Haddal Røssevoll er klar til å ta imot 112 flyktninger til Melshorn Hotell.

Foto: Frode Berg / NRK

Hotelldirektør Linda Haddal Røssevoll

HOTELLSJEF: Linda Haddal Røssevoll er administrerende direktør ved hotellet.

Foto: Frode Berg / NRK

På fredag tranformeres Melshorn Hotell på Hareid til akuttmottak. Administrerende direktør ved hotellet, Linda Haddal Røssevoll, har lenge gått og ventet på en telefon fra Utlendingsdirektoratet og tirsdag kom bekreftelsen.

– Ved midnatt på fredag kommer det 112 asylsøkere som skal bo her på hotellet. Vi har gledet oss til å få ta de imot lenge, og det er kjekt å vite at ventetiden er over, sier hun.

– Det er en miks av enslige asylsøkere og barnefamilier som skal flytte inn, legger Haddal Røssevoll til.

Kontrakten med UDI gjelder i første omgang på to måneder, men kan bli forlenget med fire til.

Venter flyktninger til Runde

Totalt har Melshorn Hotell 124 sengeplasser, men hotelledelsen har tatt høyde for at ikke alle som kommer kan bo sammen.

– Vi er for eksempel opptatt av at familier skal få bo sammen. De kommer i busser på fredag, og vi har sørget for at vi har ansatte som kan arabisk og andre språk slik at kommunikasjonen går bedre, forteller Haddal Røssevoll.

Hun jobbet selv på et mottak i 1987 og blant de 15 faste ansatte som skal jobbe på mottaket har flere lignende erfaring. I tillegg til den faste besetningen skal det være ekstrahjelper og securitas blir leid inn.

Det er også ventet at Christineborg Gjesthus på Runde skal ta imot flyktninger denne uken, men de har enda ikke fått en telefon fra UDI med bekreftelse på når de kommmer.