NRK Meny
Framtida til den maritime klynga

Framtida til den maritime klynga

Oppsummert

29. september går GCE Blue Maritimes årskonferanse av stabelen i Ålesund. Her får vi svar på korleis det står til med den maritime klynga etter dei tøffe tidene i offshorebransjen.

 • Viktig prosjekt for Vard

  Skroget til det første av fire cruiseskip kom frå Romania til Vard sitt skipsverft i Søvika i Haram i dag. Eit fransk selskap har bestilt totalt fire luksuscruiseskip som skal ferdigstillast ved verftet i tida framover. Prosjektet vil på det meste gi arbeid til rundt 800 menneske.

  Vard Søvika
  Foto: Jannicke Susann Farstad / NRK
 • Ønsker Innovasjon Norge til Ålesund

  Visekonsernsjef Tore Ulstein i Ulstein-gruppen, foreslår at Innovasjon Norge sitt hovedkontor flyttes til Ålesund. Han kom med forslaget da næringslivet møtte stortingspolitikerne fra Møre og Romsdal i Ålesund i dag. Ulstein mener større nærhet vil føre til økt forståelse for nyskapingen som foregår i den maritime næringen. Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) mener dette er et svært spennende forslag.

  Tore Ulstein
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Kontrakt kansellert

  Styret i Kawasaki Heavy Industries og Island Navigator I KS er samde om å kansellere kontrakta om bygging av Island Navigator. Store utfordringar i engineeringa av prosjektet, samt stor auke i materialkostnader sidan kontrakta blei signert er nokre av årsakene. Saman med uvissa i offshoreindustrien og pågåande omstrukturering i Island Offshore-gruppa, har verft og reiarlag terminert kontrakta. Dette skal ifølge ei pressemelding ikkje få negative økonomiske konsekvensar for Island Offshore.

  Island Navigator
  Foto: Pressebilde
 • Opptur for Brunvoll

  Nye byggekontrakter på store cruiseskip skaper ringvirkninger også for leverandørindustrien her i fylket. Etter noen år med nedtur i forbindelse med nedgangen i oljenæringa ser bedriften Brunvoll på Årø i Molde lyst på fremtida. – Vi har landa flere kontrakter innenfor andre segment enn olje og gass i det siste og vi planlegge no for en svak vekst igjen, sier administrerende direktør Odd Tore Finnøy.

  Odd Tore Finnøy
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
Konsernsjef, Fiskerstrand Holding
Brunvoll
Sykkylven Stål AS
Visjoner for den maritime klynga
Jannicke Farstad leder diskusjon om omstilling, bærekraft og innovasjonsevne under Blue Maritime Clusters årskonferanse 2017