NRK Meny
Framtida til den maritime klynga

Framtida til den maritime klynga

Oppsummert

29. september går GCE Blue Maritimes årskonferanse av stabelen i Ålesund. Her får vi svar på korleis det står til med den maritime klynga etter dei tøffe tidene i offshorebransjen.

  • Økonomisk optimisme i vest

    Næringslivet på Vestlandet er meir optimistiske enn på fleire år. Optimismen drivast i stor grad av at stemninga i oljenæringa har snudd etter at oljeprisen og forventningane til framtidige investeringar har auka. Det viser Vestlandsindeksen, som er utarbeida av Sparebanken Vest kvart kvartal på bakgrunn av spørsmål til 700 bedriftsleiarar på Vestlandet. Indeksen viser den største framtidstrua på nesten fem år blant bedriftsleiarar. Fleire trur fisk og havbruk kan bli større enn olje om 30 år.

  • – Opp til oss sjølve

    – No er det opp til oss sjølve om vi klarer å gripe muligheitene eller ikkje. Det vil verte bygt båtar gså i framtida. Spørsmålet er om vi klarer å gripe muligheitene som ligg i teknologien og om vi klarer å vere i forkant i forhold til Asia, sa Per Sævik i forkant av debatten.

  • – Musklane ikkje dei same

    Per Sævik sa under debatten at alle i næringa har brent av svært mykje pengar under krisa i maritim sektor. – Musklane er ikkje dei same som tidlegare, sa han. Men han presiserte at mange har lært at dei vanskane som næringa har vore gjennom. – Systemet var «crazy» i perioden før det heile knakk saman, sa Sævik.

Konsernsjef, Fiskerstrand Holding
Brunvoll
Sykkylven Stål AS
Visjoner for den maritime klynga
Jannicke Farstad leder diskusjon om omstilling, bærekraft og innovasjonsevne under Blue Maritime Clusters årskonferanse 2017