NRK Meny
Framtida til den maritime klynga

Framtida til den maritime klynga

Oppsummert

29. september går GCE Blue Maritimes årskonferanse av stabelen i Ålesund. Her får vi svar på korleis det står til med den maritime klynga etter dei tøffe tidene i offshorebransjen.

  • – Opp til oss sjølve

    – No er det opp til oss sjølve om vi klarer å gripe muligheitene eller ikkje. Det vil verte bygt båtar gså i framtida. Spørsmålet er om vi klarer å gripe muligheitene som ligg i teknologien og om vi klarer å vere i forkant i forhold til Asia, sa Per Sævik i forkant av debatten.

  • – Musklane ikkje dei same

    Per Sævik sa under debatten at alle i næringa har brent av svært mykje pengar under krisa i maritim sektor. – Musklane er ikkje dei same som tidlegare, sa han. Men han presiserte at mange har lært at dei vanskane som næringa har vore gjennom. – Systemet var «crazy» i perioden før det heile knakk saman, sa Sævik.

  • Framheva NTNU

    Rolf Fiskerstrand framheva under debatten akademia med NTNU i spissen. – Tyngdepunktet når det gjeld kompetanse er i ferd med å sige austover. Kina har snart like mange velutdanna unge som vesten tilsaman. Dei er også gode på teknologikopiering, sa han. Han sa at næringslivet må vere framoverlent og heile tida vere eit hestehovud foran. – Fellesskapet er vår styrke, sa Fiskerstrand.

Konsernsjef, Fiskerstrand Holding
Brunvoll
Sykkylven Stål AS
Visjoner for den maritime klynga
Jannicke Farstad leder diskusjon om omstilling, bærekraft og innovasjonsevne under Blue Maritime Clusters årskonferanse 2017