Fræna venter og vet ikke hva de skal mene om Rauma

Fræna kommune var den eneste som ikke skrev under på intensjonsavtalen om ny storkommune for Romsdal i går.

Jan Arve Dyrnes (Ap) er varaordfører i Fræna
Foto: Trond Vestre / NRK

Problemet er Rauma sin inntreden i det gode selskap. En stor kommune som strekker seg fra Midsund til Lesja blir for stor i utstrekning og gir Molde som et sentrum for stor makt, mener varaordfører Jan Arve Dyrnes (Ap) i Fræna. Det er ikke helt uproblematisk.

Flere skeptikere

Ordfører Bernhard Riksfjord (Ap) i Aukra

Ordfører Bernhard Riksfjord i Aukra tviler på at avtalen blir vedtatt av Aukra kommune

Foto: Trond Vestre / NRK

Ordfører Bernhard Riksfjord (Ap) i Aukra skrev under avtalen, men har sine tvil om den blir vedtatt i kommunestyret. Det eneste som er sikkert er at mye er usikkert. MEN det er ingen tvil om at avtalen som ble underskrevet i Molde torsdag er historisk og KAN få store ringvirkninger hvis det når gjemmom i alle de sju kommunene som har skrevet under.

Og så var det Rauma da

Ordfører Lars Olav Hustad (H) i Rauma vil være med på laget når det nye kommunekartet skal tegnes. Han mener det er en god avtale som kan føre til at den nye storkommunen blir et stort arbeidsmarked. Rauma er den nest største kommunen i Møre og Romsdal i utstrekning med 1502 kvadratkilometer.

Milepæl

Torgeir Dahl har nettopp signert avtale om storkommune

Torgeir Dahl (H) i midten kaller avtalen en milepæl i arbeidet med å bygge en stor Romsdalskommune

Foto: Trond Vestre / NRK

Ordfører Torgeir Dahl i Molde (H) kaller det som skjedde i Molde torsdag for en milepæl. Han er leder i Romsdal Regionråd og vet at byen og kommunen han nå er øverste valgte politiker for, blir senteret i den nye storkommunen hvis den blir en realitet. I neste måned blir det folkeavstemninger i alle de sju kommunene som skrev under på avtalen.