Fotballsupporterne oppførte seg - sånn noenlunde

Det ble mye å gjøre for politiet i Molde etter kampen mellom MFK og RBK, men ingen alvorlige hendelser.

Politi under oppdrag

Det var mye folk ute i Molde natt til søndag. Politiet fikk mye å gjøre, men det var ingen alvorlige hendelser.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Natt til søndag pleier å være den travleste natten i løpet av uka for politiet i fylket. Alkohol er nøkkelordet og mange folk beveger seg ut i gatene.

I Molde var det storkamp mellom hjemmelaget og Rosenborg. Det har tidligere vært en del bråk mellom lagets supportere og politiet vurderte trusselnivået som høyere enn vanlig og økte derfor beredskapen.

Men til tross for de store folkemengdene gikk det bra i romsdalsbyen.

– Det var mye folk på byen og vi hadde nok mer å gjøre enn til vanlig. Om de hendelsene vi hadde var knyttet til fotballkampen er vanskelig å si, men det var heldigvis ingen alvorlige ting som skjedde, forteller operasjonsleder i Nordmøre og Romsdal, Jan Helge Kjøl.

På Twitter har politiet i området blant annet skevet om en mann som bærte kniv på offentlig sted, to menn som viste fingeren til politiet og ble anmeldt, og generell ordensforstyrelse i Moldes gater.

Fyllekjøring Ulsteinvik

Lenger sør i fylket var det også en forholdsvis rolig septembernatt.

En mann ble tatt for offentlig urinering i sentrum av Ålesund, mens tre unge menn ble sendt hver til sitt etter at de havnet i klammeri med hverandre.

I Ulsteinvik ble en mannlig sjåfør i 20-årene stoppet etter mistanke om promillekjøring. Han måtte ta en promilletest og blåste over tillatt verdi, og ble anmeldt.