NRK Meny
Normal

Solevåg (22) setter trening aller først

Sebastian Foss Solevåg (22) dropper den storstilte åpningsseremonien i Sotsji. Det er viktigere å stå på ski, mener alpinisten.

Sebastian Foss Solevåg

Alpinisten Sebastian Foss Solevåg (22) er spent før OL i Sotsji.

Foto: Remi Sagen / NRK

Sebastian Foss Solevåg

Da Solevåg kom hjem til Spjelkavik var han glad for å slippe snø. Han mener at det blir mer enn nok i løpet av året.

Foto: Vegard Busengdal
Sebastian Foss Solevåg

Solevåg er nå hjemme for å lade opp til vinter-OL.

Foto: Remi Sagen / NRK

Solevåg er hjemme i Ålesund frem til vinter-OL som arrangeres i Sotsji fra 7. til 23. februar.

Solevåg reiser til Østerrike førstkommende torsdag, men blir værende der for å trene frem til 19. februar. Deretter går veien til Russland og OL. Men han går glipp av den storstilte åpningsseremonien der Sotsji ønsker alle velkommen til OL.

– Jeg skal ikke i ilden før 22. februar, og derfor vil jeg benytte tiden jeg har til å trene. Det er viktigere å stå på ski enn å være med på alt det der, svarer 22-åringen uten å nøle.

Vil feire hjemme

Allerede dagen etter reiser han hjem. Det gjør han uansett hvilken plassering han ender opp med.

– Hvis det skulle bli storsuksess i rennet kan jeg heller sole meg i glansen hjemme, sier Solevåg.

Selv alpinister får nok av snø

Langs kysten her i landet har vi hatt en forholdsvis snøfri vinter. Det syns Solevåg er godt som må lete etter snø hele 260 dager i året.

– Jeg ble egentlig glad når jeg så at det ikke var snø her hjemme. Jeg har hatt 97 skidager fra august til nå, så det var deilig å komme hjem til bar asfalt.

Hva gjør superalpinisten for å slappe av?

Vel, han slapper ikke av på samme måten som de fleste andre.

– Rett etter jeg står opp går jeg på trening. Da blir jeg ferdig med det jeg må gjøre tidlig. Men når jeg først er hjemme vil jeg bruke så mye tid som mulig med familie og venner. Men jeg slapper helt av også da.

Overrasket over OL-uttaket

Solevåg hadde ikke trodd at han skulle bli tatt ut til OL.

– Det er veldig tøffe krav, og det er mange gode som kjemper om det samme. Før uttaket hadde jeg et håp om å komme med, men realisten i meg tenkte annerledes.

– Vanskelig å forutse formen

Men etter han tok 9. plass i Verdenscupen i finske Levi så han at sjansen ble større for å bli med til Sotsji. Han er spent og litt nervøs før konkurransen, men mener at han kjører best da.

– Jeg har lenge hatt en drøm om OL. Men egentlig ikke tenkt på drømmen bevisst. Det er OL hvert fjerde år, og man kan være på sitt beste de årene mellom OL, og ikke fullt like god når det gjelder. Formen kan være vanskelig å forutse, sier 22-åringen, som enda har sjansen til å være med å flere OL.