Hopp til innhold

Fortsatt fine forhold på fjellet

Ved kysten er det meldt storm og det er hustrige værforhold. Men i fjellet er det mandag formiddag fortsatt fine forhold.

Tusten

Slik så det ut på Tusten i Molde mandag formiddag.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

Det er vinterferie, og mange har tid til en tur i skibakkene. Men mange ser ut til å ha blitt skremt av værforholdene ute ved kysten. En av dem som ble overrasket av dei fine forholdene på Tusten, var NRKs Hilde Nerland.

– Det er ikke så veldig mye vind. Det ser veldig bra ut, og det lysner på himmelen. Skyene ser hvitere ut. Det svaier litt på noen tretopper, men jeg ønsker jeg hadde vinterferie, sier Hilde Nerland.

Artikkelen baserer seg på uttalelser og observasjoner mandag formiddag i 12-tiden. Situasjonen kan fort endre seg.

Snø i natt

Mandag formiddag ble det meldt om null grader og laber bris på Tusten. Yr.no har oppdaterte værvarsel for de fleste steder i Norge. Og i løpet av natten var det kommet nysnø.

– Det har kommet 20 cm nysnø i løpet av natten, forteller Hilde Nerland.

Det er imidlertid en del vind, og fokksnø lukker en del løyper som er blitt kjørt opp. Det er ventet mer vind utover dagen.

Stengte søndag

Også på Strandafjellet er heisene åpne mandag formiddag. Det er noen få minusgrader, og det har snødd i natt. Men i helgen måtte senteret stenge.

– Søndag stengte vi. Da var det kraftig vind i høyden i tillegg til mye nysnø. Da ble det dårlig sikt. Vi vurderte det slik at vi ikke ville åpne da, sier Tom Anker Skrede, ved Strandafjellet skisenter.

Fortsatt skredfare

Fortsatt er det skredfare i fjellområdene i Møre og Romsdal. Skrede påpeker at ferdsel utenfor oppmerkede løyper skjer på eget ansvar.

– Man må holde seg i de trygge løypene. Det har kommet mye snø. Og nå stiger temperaturen, og skredfaren øker, sier Skrede.

– Ta skredkurs

Tom Anker Skrede oppfordrer de som har anledning til å komme seg ut i løypene. Det er vinterferie, og bare man tar de riktige forholdsreglene er forholdene fine.

– De som holder seg i løypene er sikre. Men hver enkelt må også gjøre sine vurderinger. Det kan være lurt å ta skredkurs og man må ha riktig utstyr. Nå er det nydelige løyper og masse snø. Det kan knapt bli bedre enn dette, sier Skrede.