NRK Meny
Normal

Forsvareren: – En svært alvorlig sak

Forsvareren til den 23 år gamle nordlendingen som er siktet for Hareid-drapet er svært ordknapp om sin klient, men levner ingen tvil om at saken er svært alvorlig.

Advokat Erling Flisnes

Siktedes forsvarer Erling Flisnes sier han forstår at politiet trenger tid til å gjennomføre sine undersøkelser.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Mannens forsvarer Erling Flisnes var i dag tilstede på fengslingsmøtet i Sunnmøre tingrett kl. 12.00.

Siktede, som er fra Nordland, hadde selv bedt om å få slippe å møte, men Flisnes opplyste at 23-åringen hadde samtykket til fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

På den påfølgende pressekonferansen kunne politiinspektør Ingar Bøen opplyse om at gjerningsmannen har tilstått drapet på avdøde Sami Milhem (20), men at han ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Alvorlig

Når NRK treffer advokat Flisnes etter pressekonferansen, er han svært ordknapp om saken og sin klient.

Forsvareren vil ikke fortelle om siktedes tilstand, eller eventuelle motiv. Flisnes er likevel tydelig på hva han mener om selve saken.

– Det er selvfølgelig en svært alvorlig sak, sier han.

– Denne saken kommer til å ta tid?

– Ja, politiet må få etterforske saken nærmere, og gjøre de undersøkelsene de har behov for. Jeg forstår at dette kan ta tid.

(Saken fortsetter under bildet)

Sami Milhem (20) vart drepen i eit hus på Bigset i Hareid fredag 8. august

Det var her ved den kommunale boligen på Bigset i Hareid kommune at avdøde Sami Milhem (20) ble funnet fredag ettermiddag.

Foto: NRK/Ivar Lid Riise/privat/montasje

– Siktelsen kan bli endret

23-åringen er på nåværende tidspunkt siktet for forsettlig drap, men på mandagens pressekonferanse opplyste politiinspektør Bøen at denne siktelsen kan bli endret.

– Dette er fullt mulig, sa Bøen, og la til at de fremdeles ikke har noe nytt om siktedes motiv for å gjennomføre drapet.

Ingar Bøen

På mandagens pressekonferanse opplyste politiinspektør Bøen at siktelsen om forsettlig drap kan bli endret i løpet av etterforskningen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Politiet vil nå gjennomføre nye avhør av flere av aktørene, og konklusjonene vil komme etter hvert.

Drapsvåpenet er enn så lenge ikke funnet.

Siktede til sykehus

På pressekonferansen kom det også frem hvorfor det ikke var mulig å gjennomføre avhør av siktede samme dagen som han ble pågrepet.

– Siktede var innlagt på Ålesund sykehus for å få kirurgisk behandling. Det dreier seg om skader på fingrene, og vi gikk ikke ut med dette fordi vi ikke ønsket pågang fra media på sykehuset, sier Bøen.

Politiinspektøren vil ikke kommentere hvorvidt dette var skader som hadde kommet etter kamp med avdøde Sami Milhem (20).

Drapsofferet obduseres

Fengslingsmøte sunnmøre tingrett rettssal

Fengslingsmøtet ble holdt i rettssal 503 i Sunnmøre tingrett.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Samtidig med fengslingsmøtet ble drapsofferet i dag obdusert ved Ålesund sykehus. Obduksjonen kan gi politiet viktige svar, blant annet om hvordan 20-åringen døde.

Politiet opplyste i en pressemelding søndag kveld at det så langt har kommet inn rundt 50 tips i drapssaken, og at et trettitalls vitner er avhørt.

Fortsatt jobber 25 personer fra Sunnmøre politidistrikt med saken, i tillegg til ni etterforskere fra Kripos.

Politiets pressekonferanse etter fengslingsmøtet mandag. siktede har erkjent de faktiske forhold.