NRK Meny
Normal

Slotsvik ville «snakke ut» om bråket

– Jeg mener vi har behov for å snakke om det som har skjedd i helseforetaket, og veien videre fremover.Vi kan ikke late som ingenting har skjedd. Det sa styremedlem Kirsti Slotsvik da Helse Møre og Romsdal åpnet sitt første styremøte etter avgjørelsen om å bygge nytt sjukehus i Molde.

Kirsti Slotsvik og Stein Kinserdal

Kirsti Slotsvik ville gjerne prate om det som har skjedd i Helseforetaket, men styreleder Stein Kinserdal mener en bør vente til etter stortingshøringen med å snakke om de vanskelige sakene.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

Det var en spent stemning da styret i Helse Møre og Romsdal samlet seg i Ålesund i formiddag. Det var første gang styret i Helse Møre og Romsdal møttes etter at det ble bestemt at det nye sjukehuset i Møre og Romsdal skal ligge i Molde.

Styremedlem Kirsti Slotsvik startet møte med å be om at styret "snakket ut" om det som har skjedd i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge den siste tiden.

– Det har vært mange påstander om hva som har skjedd i denne saken, og jeg tror vi har behov for å snakke om dette, slik at vi kan fortsette arbeidet i styret på en god måte, sa Slotsvik.

Hun sa videre at foretaket har et krevende år foran seg, og at det er viktig at de har et godt samarbeidsklima i styret.

– Det viktig at vi står samlet, både styret og administrasjonen, sa Slotsvik.

Les også: Høie møter i Stortinget i midten av februar

Les også: Alle fakta må på bordet

Les også: Alt er ikke kommet frem

Vil ikke diskutere

Styret i Helse Møre og Romsdal

Styremøte i Helse Midt-Norge.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

Styreleder Stein Kinserdal var ikke interessert i å diskutere hva som har skjedd og ikke skjedd i sjukehussaken på styremøtet onsdag.

– Nå skal Stortinget granske saken, og vi bør vente med å ta opp det som har skjedd til etter høringen, sa Kinserdal.

Styreleder Stein Kinserdal sa seg villig til å diskutere veien videre senere i styremøtet, men han vil ikke gå inn på hva som har skjedd så langt i sjukehussaken.

– Vi får se utover møtet om vi kan snakke om noen av dette, sa Kinserdal.

Neste styremøte i Helse Møre og Romsdal er 25.februar. Det er ni dager etter at den åpne høringen om sjukehussaaken starter i Stortinget. 1.mars skal det utnevnes nytt styre i Helse Møre og Romsdal. Da skal antall ansattrepresentanter i styret reduseres fra fire til tre representanter.