NRK Meny
Normal

Her seiler det første cruiseskipet på 120 år inn fjorden

– Det er nesten slik at man må klype seg i armen, sier markedssjefen i destinasjonsselskapet for Nordmøre og Romsdal.

Første cruiseship er på vei til Eresfjorden

Her er det første cruiseskipet på vei til Nauste i Eresfjord.

Foto: Roar Strøm / NRK

Tirsdag kom det første cruiseskipet på nesten 120 år til Eresfjorden. Den siste som besøkte fjorden med cruiseskip var Oscar 2. i 1896.

– Det er veldig spesielt, det er nesten slik at man må klype seg i armen. Etter så mange år så er det en fantastisk, sier markedssjefen i Visit Nordvest, Torunn Dyrkorn. Dette blir en test og det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg videre, sier Dyrkorn.

– Dette skaper aktivitet

Rammene kunne ikke vært bedre i Eresfjord tirsdag. Sola skinner fra skyfri himmel og omgivelsene er som tatt rett ut av et postkort.

Her kommer cruiseturistene i land i Eresfjord

Her kommer cruiseturistene i land i Eresfjord fra cruiseskipet Amadea.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

I løpet av sesongen skal det tre cruisebåter innom Eresfjord. Skipene er fra Phoenix Reisen, og passasjerene er i hovedsak tyske. Turistene skal mellom annet reise med buss til Sunndalsøra, til Trollstigen og deretter Åndalsnes, samt til Eikesdalsvatnet hvor de skal ta ferga Mardøla.

Nå håper markedssjefen i Visit Nordvest at den flotte dagen skal gi mersmak.

– Dette skaper aktivitet og stor dugnadsånd. Her er mange som har pyntet og ordnet så jeg synes det er veldig artig at dette endelig skjer, sier Dyrkorn.

Se video fra cruisebåtbesøket

Høster erfaringer

– Vi har mye flott natur og mange muligheter i forhold til reiseliv og den cruisetrafikken vi nå håper skal komme, sier ordfører i Nesset, Rolf Jonas Hurlen. Han fikk æren av å klippe snora som markerte åpning av cruisedestinasjon Eresfjord. Nå handler dette om at vi gjør oss noen erfaringer og ser etter muligheter og håper det er noen aktører som kan ta dette videre, sier Hurlen.

Åpning cruisedestinasjon Eresfjord

Nessetordfører Rolf Jonas Hurlen åpnet cruisedestinasjon Eresfjord.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK