NRK Meny
Normal

Så mye samlet Pål inn til sykdommen ALS

Pål Eikrem og kompisene arrangerte i går støttekonsert til inntekt for forskning på sykdommen ALS. De er strålende fornøyde med 120.000 kroner så langt.

Pål Eikrem

Sammen med vennene arrangerte ALS-syke Pål Eikrem konsert til inntekt for ALS-saken.

Foto: privat

Robert Post på ALS-konsert

Robert Post var blant artistene som underhold på konserten.

Foto: Per Ove Brudeli

På VIP-arenaen på Color Line Stadion var det i går kveld en konsert utenom det vanlige. Alle inngangspengene gikk til forskning på sykdommen ALS. I spissen for arrangementet stod ålesunderen Pål Eikrem og kompisene. Eikrem fikk diagnosen i 2005, og holdes i live av en pustemaskin.

LES OGSÅ:

Takknemlig

ALS-konsert til tusen

Pål Eikrem med vennene Per Ove Brudeli og Ronald Båtnes.

Foto: Hildegunn Eikrem / Privat

Det stanser han ikke fra å være kreativ og planlegge konsert. Arrangementet hadde 220 betalende gjester. I tillegg til konsert var det også kunstauksjon.

– Vi er så takknemlig for at alle stilte velvillig opp, og gjorde kvelden perfekt. Skulle bare ønske jeg kunne snakke, så jeg fikk takket alle for at de kom og støttet opp, skriver Pål Eikrem til NRK.

Pål snakker med øynene gjennom en pc. For han var kvelden helt topp, der han traff mange gamle kjente og en del nye mennesker. Det er ikke hver dag den anledningen byr seg når en er alvorlig syk.

God stemning

Også kompisen Per Ove Brudeli er overveldet av responsen.

– Det gikk veldig bra. Stemningen var god og vi fikk gode tilbakemeldinger fra publikum, sier Per Ove Brudeli.

Da de startet planleggingen var det først meningen å bare arrangere en vennefest. Etter hvert kom ideen om å lage en støttekonsert til inntekt for ALS.

Kan fortsette å gi

Kompisgjengen har passert 120.000 kroner og fått lovnader om flere donasjoner fra både næringslivet og privatpersonen som ikke kunne være der i går.

– Hvis noen vil støtte saken i etterkant, så har vi kontonummeret liggende på vår facebookside, ALSstøttekonsert. De som ikke er på Facebook kan ta kontakt med en av oss arrangørene, sier Brudeli.