NRK Meny
Normal

Foreslår Botten på Ap-toppen

Nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal Ap har enstemmig foreslått Else May Botten som førstekandidat til stortingsvalget neste år.

Else-May Botten

Else-May botten fra Halsa blir foreslått på Ap-toppen i Møre og Romsdal.

Foto: Bjørn Ivar Voll / NRK

Dette er det endelige forslaget fra komiteen før nominasjonsmøtet 13.oktober. På de øverste plassene er forslaget identisk med det forslaget nominasjonskomiteen kom med i slutten av mai.

Fredric Bjørdal fra Ørsta som er AUF sin kandidat, er foreslått på andreplass mens Tove Lise Torve fra Sunndal er foreslått på tredje plass.

Else May Botten og Tove Lise Torve sitter på Stortinget i dag mens Bjørdal har kommet inn som ny kandidat etter at Svein Gjelseth sa nei til gjenvalg.

Kristiansund Ap foreslo Torve

Tove-Lise Torve

Kristiansund Ap ville ha Tove Lise Torve på topp, men nominasjonskomiteen holder fast på Else May Botten som førstekandidat.

Foto: NRK

Det har vært knyttet spenning til nominasjonen i Møre og Romsdal Arbeiderparti etter at Kristiansund Ap foreslo Tove Lise Torve som førstekandidat.

Også Sunndal Ap mener Torve bør ha førsteplassen. Men Nordmøre er delt i spørsmålet om hvem som bør være toppkandidaten, viser en ringerunde NRK har gjort.

Flere av lokallagene på Nordmøre har foreslått Botten som toppkandidat.

Det usikre tredjemandatet

Arbeiderpartiet fikk inn tre representanter fra Møre og Romsdal ved stortingsvalget i 2009. Det skjedde etter at partiet fikk en oppslutning på 30,7 prosent.

Det er svært usikkert om Ap klarer å beholde det tredje mandatet etter valget neste år. Trolig må partiet oppnå en oppslutning på rundt 28 prosent dersom partiet skal klare å holde mandatet.

Nominasjonskomiteen har foreslått Eva Vinje Aurdal fra Ålesund som fjerdekandidat.