NRK Meny
Normal

Forberedt på voldsomme supportere

Sist gang Dinamo Zagrebs supportere var på bortetur i Europa endte det med slåssing og hærverk på biler. I Molde kjenner de godt til supporternes trøblete historie.

Udinese

SLEMME GUTTER: Dinamo Zagrebs supportergruppe Bad Blue Boys er kjent for å lage trøbbel på tribunene. Om noen av de kommer til Molde er ikke kjent.

Foto: PAOLO GIOVANNINI / AP

Laster innhold, vennligst vent..
Nett bortetribune

SIKKERHETSNETT: Før tirsdagens oppgjør er det hengt opp et nett foran bortetribunen på Aker Stadion.

Foto: Arne Flatin

Når Molde FK i kveld møter Dinamo Zagreb i mesterligaens tredje kvalifiseringsrunde, er det årets tøffeste kamp for klubben fra nordvest. Og tøft kan det fort bli på tribunen også.

Arrangementsansvarlig i klubben, Per Lianes, vet godt at Dinamos supportere ikke alltid er like lett å ha med å gjøre, og forbereder seg deretter.

– Vi kjenner godt til at en del av Dinamos supportere kan være vanskelig. Vi tar høyde for risikoen som kommer med at de kan være til stedet, forteller han.

Dinamos forrige mesterligamotstander – Fola Esch – fikk merke supporternes noe trøbblete natur.

Slåssing og hærverk

Tarje Nordstrand Jacobsen og Per Lianes

ARRANGEMENTSANSVARLIG: Per Lianes (t.h.) kjenner godt til Dinamos supportere sin trøblete fortid.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Da lagene møttes i Luxemburg lagde en av Dinamos supportergrupper, ved navn Bad Blue Boys, mye bråk. De havnet i håndgemeng og flere av de ble arrestert for slåssing og hærverk på biler.

Om noen av de slemme, blå guttene kommer til Molde er ikke kjent, men totalt har kun 65 kroatiske supportere meldt sin ankomst foreløpig.

– Dinamo Zagreb gir ut godkjente vouchere til sine supportere som de kan bytte om til billetter. Vi har teknisk sett ikke noe ansvar for bortesupporterne slik vi gjør det nå, sier Lianes.

Fordi det er såpass få som kommer til Molde fra Kroatia, har ikke klubben satt i gang noen ekstraordinære sikkerhetstiltak før oppgjøret.

– Vi vurderer den slik vi gjør med alle store oppgjør. Vi ønsker selvfølgelig at både hjemme- og bortesupportere blir godt tatt vare på her på Aker Stadion, at det føler seg velkommen og at sikkerheten blir satt i høysetet, forteller han.

Hakekors i gressteppet

Hakekors

HAKEKORS: I kampen mot Italia var et hakekors synlig i gressteppet.

Da Kroatias landslag møtte Italia på hjemmebane i EM-kvalifiseringen, spilte de allerede for tomme tribuner. Årsaken til det var tribunebråk i det første oppgjøret mot Italia og rasistiske tilrop rettet mot norske spillere da Norge tapte 5–1.

Men selv med tomme tribuner klarte utenomsportslige ting å sørge for ytterlige reprimander for Kroatias landslang.

I kampen mot Italia viste TV-bildene et hakekors som var merket i gressteppet. Straffen ble to til hjemmekamper uten publikum på tribunen og trekk av ett poeng i gruppespillet. Kroatia topper fortsatt gruppe H, ett poeng foran Italia og tre poeng foran Norge.