NRK Meny
Normal

Forbereder seg på ville tilstander i Istanbul

ISTANBUL (NRK): Molde har landet i Istanbul, og onsdag kveld forteller spillerne om hva de forventer før morgendagens kamp mot Fenerbahce.

Pressekonferanse i Istanbul før Fenerbache - Molde

PRESSEKONFERANSE: På pressekonferansen før Europaliga-kampen i morgen satt presseansvarlig Per Lianes, Molde-trener Erling Moe og Martin Linnes ved bordet.

Foto: Frode Berg / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Torsdag spiller Molde FK kamp i Europaligaen for første gang siden 2012. Turen går til Istanbul i Tyrkia og der møter de den tyrkiske serielederen Fenerbahce.

Lagets supportere er i verdenstoppen når det kommer til støy og lyd. Det tror Molde-spilleren Martin Linnes vil tenne han, litt ekstra.

– Det er veldig individuelt, men for min del teller det positivt. Jeg blir gira og fyrt opp, og det er bare moro med entusiasme og støy fra tribunen. Jeg håper at resten av gutta er med meg på den, sier Linnes kvelden før kvelden.

– Artig med ekstra stemning

Martin Linnes

Molde venter seg fulle tribuner i Istanbul torsdag kveld. Det gleder Martin Linnes seg til.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Şükrü Saraçoğlu Stadium tar nesten 54 000 tilskuere, og da kan det fort bli et merkbart volum fra fansen.

– Det blir en stor opplevelse for oss alle, større enn vi er vant til. Men mange av oss har vært med på lignende før. Vi får nyte øyeblikket og prestere godt, sier Linnes.

Linnes har tidligere fått tilbud om å bli Besiktas-spiller. Men han takket nei til det tyrkiske laget. Den tyrkiske storklubben prøvde å sikre seg Moldes høyreback både i fjor sommer og i overgangsvinduet i januar.

Midtstopperen Vegard Forren gleder seg til morgendagens kamp. Onsdag sier han at den ekstra stemningen bare blir artig.

– Det motiverer til å jobbe knallhardt, og det er slike kamper vi jobber for å spille.

Mener at de kan slå tyrkerne

Han mener at de er gode nok til å slå det tyrkiske laget.

– Vi skjønner at det blir tøft, vi ikke er favoritter, men det passer oss bra å være underdogs. Kampen starter på 0-0, og vi skal nok klare å få inn de måla vi trenger, sier Forren.

Det er Linnes enig i.

– På en god dag kan vi hamle opp med dem. Det vet vi godt, sier han.

Eit fullt fly med moldesupportarar og spelarar reiste i dag til Istanbul for å møte det tyrskiske topplaget Fenerbahce i første kamp i årets gruppespel i Europaligaen. MFK-trenaren har god tru på eit godt resultat i morgon.

Foto: Alem Zebic.