En person er funnet død i sjøen

Hovedredningssentralen (HRS) meldte like før klokka 16.30 at en person er funnet i sjøen etter at det mandag ble satt i gang en leteaksjon i Molde. Politiet melder klokka 18.35 at mannen de fant i sjøen har omkommet.

Røde Kors leter langs strendene i Molde etter at førerløs båt ble funnet

Røde Kors leter langs strendene i Molde etter at en førerløs båt ble funnet med motoren i gang.

Foto: Roar Strøm / NRK

Leteaksjon etter funn av båt

Hovedredningssentralen (HRS) satte i gang søk etter på strekninga Julneset – Kringstadbukta i Molde etter meldinger om en førerløs båt som ble funnet i fjøra.

Foto: Roar Strøm / NRK

Politiet fikk klokka 14 melding om en båt som stanget i fjæra ved Cap Clara i Kringstadbukta i Molde. Båten, en 30 fot stor sjark, ble funnet med motoren i gang.

En stor redningsaksjon med redningshelikopter, redningsskøyte, Kystvakta og Røde Kors ble satt i gang. I tillegg ble C og D-fergene i sambandet Molde-Vestnes, og ferga i Molde-Sekken kallet inn i søket.

Sea-King helikopter søker etter folk i sjøen på strekninga Julneset – Kringstadbukta i Molde

Luftambulansen søkte etter folk i sjøen på strekninga Julneset – Kringstadbukta i Molde, etter at politiet fikk meldinger om en førerløs båt som stanget mot land.

Foto: Ann Eli Nøsen / NRK

Klokka 16.25 melder HRS at de har gjort funn av en person i fjorden.

– Personen blir fraktet til land. Tilstanden er uviss, melder HRS.

Personen ble funnet på sørsida av fjorden, ved Tomrefjord på Vestnes- sida. Politiet jobber nå med å få klarhet i tilstanden til personen som er funnet, og identifisering, sa politiet klokka 16.30.

Er sikker på at det var kun en person i båten

Letemannskapene har søkt bredt både på sjø og på land på begge sider av fjorden. De fortsatte letingen etter at en person ble funnet fordi politiet ikke var sikker på hvor mange som hadde vært om bord i båten. Men klokka 16.55 opplyser politiet at de avblåser aksjonen.

Hans Kristian Lundgreen

Innsatsleder Hans Kristian Lundgreen i politiet.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Vi har fått bekreftet at vedkommende dro ut alene for å fiske, sier operasjonsleder Hans Kristian Lundgreen i politiet.

Politiet opplyser klokka 18.35 at mannen de fant i sjøen er bekreftet omkommet.

Røde Kors er med i leiteaksjonen etter funn av båt

Røde Kors ble satt inn i søket på land.

Foto: Ann Eli Nøsen / NRK