Follo-konkurs kan gi Hødd-opprykk

Dersom fotballklubben Follo blir slått konkurs, vil alle klubbens kamper denne sesongen bli strøket. Det vil føre Hødd opp på direkte opprykksplass.

Hødd - Aktobe 1 - 0.

Espen Standal og hans Hødd-lag kan få uventet hjelp i jakten på en god tabellplassering, dersom Follo går konkurs.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Problemene tårner seg opp for fotballklubben Follo i 1. divisjon. Klubben har ifølge NFFs påtalenemnd ikke overholdt fristen for rapportering og skal heller ikke å ha gitt korrekt informasjon.

NFFs domsutvalget har dømt klubben til tre poeng i trekk, og de blir bøtelagt med 40.000 kroner. Utvalget peker på at denne rapporten kom 147 dager senere og da var regnskapet vesentlig endret i negativ retning

Ifølge Østlandets Blad står også klubben i fare for gå konkurs hvis de ikke klarer å skaffe til veie 4,1 millioner innen 30. september.

Dersom klubben faktisk går konkurs, vil alle kampene bli strøket fra terminlisten. Det betyr at alle lagene i toppen som har sanket poeng fra østlandsklubben, vil miste sine poeng.

Hødd fikk kun ett poeng mot Follo da de spilte 2–2 13. juni. Det betyr at Ulsteinvik-klubben klatrer opp til 2. plass i 1. divisjon dersom konkursen blir et faktum.

Nekter å spekulere

André Nevstad

Hødd sin adm.dir. André Nevstad sier de ikke ønsker å spekulere i eliteseriespill neste år, og håper Follo kommer seg ut av det økonomiske uføret.

Foto: IL Hødd

Hødds administrerende direktør, André Nevstad sier til NRK at de ikke ofrer Follo-situasjonen en tanke.

– Nei, det som skjer det skjer. Vi håper at denne situasjonen ordner seg for alle parter, og at Follo kan fullføre sesongen på skikkelig vis. Vi har kun fokus på våre egne oppgaver, og nå er det Ull/Kisa som står for tur i morgen (søndag), sier Nevstad.

– Men gitt at klubben går konkurs og Hødd avslutter sesongen på best mulig måte – hva tenker du om at Hødd kan spille i eliteserien i 2014?

– Det blir bare spekulasjoner, og vi ønsker ikke å spekulere i noe som helst. Nå ligger vi på 5. plass, og har skaffet oss et godt utgangspunkt for kvalifiseringsspill. Det er det eneste vi tenker på.

Suksessoppskrift

Årets sesong har allerede vært en solid opptur for Ulsteinvik-klubben. Mens fjoråret ble preget av innbitt nedrykkskamp, der en kjempet med ryggen mot veggen, har sesongen 2013 bydd på kamp om tetplassene.

Og det til tross for at profiler som Pål Andre Helland og Akeem Latifu har forsvunnet ut gjennom dørene på Høddvoll.

– Hvordan er det mulig?

– Det handler rett og slett om at spillerne som er her har tatt nye steg og utviklet seg. Vi har mistet viktige spillere, ja, men folk glemmer at de andre spillerne i klubben kun er 20–21 år, og blir mye bedre for hvert år som går. Dette er oppskriften, sier Nevstad.

– Steintøff kamp

Søndag kl. 16.00 står 13.-plasserte Ull/Kisa på motsatt banehalvdel på Høddvoll. Østlandslaget kjempet om kvalifiseringsplass i fjor, og blir en tøff motstander, ifølge Nevstad.

– Vi hadde en liten formdupp i sommer, men er på skinner igjen nå. Det blir en steintøff kamp, men vi skal bite bra fra oss.

Blåsarane på Høddvoll

Vil Hødd-tilhengerne få anledning til å juble i eliteserien neste år? Det vil tiden, og Follo sin økonomisk situasjon vise.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix