Folkefest i motbakke

758 løpere og syklister i aksjon i Geiranger.

Video nsps_upload_2009_6_16_12_24_14_1235.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Arrangørene hadde håpet på rundt 1000 deltagende, men siden været var litt dårlig tidlig lørdag morgen, droppet nok mange i mosjonistklassen å delta.

Turistbygda Geiranger arrangerte i dag det første uoffisielle NM i motbakkesykling. De to norgesmesterskapene blir arrangert i samme løypa, og for første gang midt i et UNESCO-verdensarvområde.

Personer i alle aldre deltok på det som blir kalt "Fra fjord til fjell" i Geiranger. Se bildegalleri til høyre.

Muskler trengs

Først var det offisielt NM i motbakkeløp, deretter uoffisielt NM i motbakkesykling. Og her er det virkelig snakk om motbakker og at musklene må brukes.

NM i motbakkesykling
Foto: Espen Gjelsten / NRK

- Dette har blitt en suksess. Det har ikke vært regn hele dagen og løypene var rimelig tørre. Nå kan man nesten skimte Dalsnibba fra sjøen, sier Geir Gjørva i arrangementkomiteen.

Starten var nede ved Geirangerfjorden og til mål 21 km senere på fjelltoppen Dalsnibba som er 1500 m.o.h. Når deltagerne kom opp kunne de nye utsikten og se ned til startpunktet.

NM i motbakkesykling
Foto: Espen Gjelsten / NRK

Mange turister var forundret over hva som foregikk i den bygda som har litt over 200 fastboende.

Fulltegnet lenge før

Devold Nibberittet ble fulltegnet to måneder før start med ca 430 deltagere. Halvmaraton hadde cirka 230 deltakere. NM i motbakkeløp er uttakelsesløp for EM i motbakkeløp som er senere i sommer.

Maratonmasjon ble også arrangert og er å se på som trimklassen. Flydalsjuvet Miniton (4.2 km) er et kortere trimløp enn som har målpassering ved det trolig best kjente fotomotiv i Norge, nemlig ved fjellklippen over Geirangerfjorden.

Uoffisielt NM i motbakkesykling i Geiranger

Til slutt kom motbakkesyklistene seg på toppen.

Foto: Espen Gjelsten / NRK