NRK Meny
Normal

Full kinosal for å se Brattvågkamp

Det er fotballfeber i Brattvåg i Haram. I dag inntar bygdefolket den lokale kinoen for å følge laget sitt i norgesmesterskapet i fotball.

Brattvågkamp på kino

Det er trangt om plassen på kinoen i Ingebrigt Davik-huset.

Foto: Hans-Olav Landsverk / Hans-Olav Landsverk

Allerede en og en halv time før kamp er de første på plass i foajeen til Brattvåg kino. De vil sikre seg en god plass før tidenes kamp skal vises på lerretet.

– Vi ser stort sett hjemmekampene, sier Arne Sivertsen. Bak skyter Kari Inderstrand inn at hun kanskje ikke går like ofte som Arne på kamp

– Men vi må følge med nå som Brattvåg gjør det bra, sier Kari.

Ektefellen har vært oppmann i Brattvåg og sønnen har spilt for laget. Kari forteller at hun har hatt et forhold til Brattvåg i 40 år. Helt siden hun kom flyttende fra Ålesund.

Foajeen fyller seg etter hvert opp med flere som ønsker å få plass i kinosalen.

Brattvågkamp på kino

Det kan bli en spennende kveld på kinoen, der kampen mellom Kongsvinger og Brattvåg blir vist.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

LES OGSÅ:

Bekymret for nettet

Kari Indrestrand

Kari Indrestrand har hatt et forhold til Brattvåg sitt fotballag i 40 år.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Amund Sæter er teknisk ansvarlig for Haram kino. Brattvåg har ikke fått fiber, og må stole på det lokale breibandet før kampen skal streames.

– Jeg er litt bekymret for nettet. Men vi har testet i hele går, men han frykter at nette skasl bryte sammen når folket inntar kinosalen og kobler seg opp på gjestenettet.

Men Sæter er ikke rådvill. En assistent får beskjed om å stå i døren å gi beskjed til alle besøkende om at de ikke må bruke nettet på mobilen under kampen. I så fall vi streamingen stoppe opp, og ingen får se kamp.

Bygda på hodet

Amund Sæter og sonen Elias

Amund Sæter sammen med sønnen Elias.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Det er sitteplasser til 100 i Brattvåg kino. Men rundt i bygda meldes det om sammenkomster både på lokale restauranter og private hjem.

I dag står hele bygda på hodet. Heltene er i Kongsvinger og skal føre laget til en historisk kvartfinale i NM. I fotballfylket Møre og Romsdal, med lag som Kristiansund, Hødd, Molde og AaFK, er Brattvåg det eneste laget igjen i cupen.

Det liker brattvågingene å minne byfolk på når de ankommer bygda. Spenningen er stor blant vennegjengen som venter på å slippe inn.

– Jeg tipper vi vinner 2–1, sier Arne Sivertsen. De andre følger opp med 2- 1, 3-2, Det blir ettmålsseier til oss, jubler han. I god tid før kampen har startet. For folket i Haram har Brattvåg IL allerede vunnet – hjertene deres.

Ventar på Brattvåg-kamp på kino

De ivrigste har ventet halvannen time på at kampen skal begynne.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK