NRK Meny
Normal

Aalesund møter Strømsgodset i Drammen klokka 19.00

I norsk fotballs øverste divisjon er den fjortende serierunden nesten ferdigspilt. Men kampen mellom Strømsgodset og Aalesund gjenstår.

Aalesund - Strømsgodset 2 - 1

Aalesund har 9 ganger kunnet juble for seier over Strømsgodset. Men de fleste av disse seirene har kommet på hjemmebane, som her i august 2015.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

To lag, der begge har et sterkt ønske om poeng, møtes til dyst på Marienlyst i Drammen. Strømsgodset ligger før kampen på en sjetteplass på tabellen. Dette er neppe godt nok for et lag fra Drammen med klare medaljeambisjoner.

Aalesund hadde nok også ønsket seg en plassering langt høyere på tabellen enn den 12.-plassen laget har før kampstart. Titter de nedover på tabellen har de bare Bodø/Glimt, Vålerenga, Stabæk og Start bak seg.

Om man ser på historien har Aalesund lite å skamme seg over fra møtene mot Strømsgodset. De har møtt hverandre 18 ganger i den øverste divisjonen. Aalesund har vunndet halvparten, altså ni av disse kampene. Strømsgodset har vunnet sju, mens to kamper har endt uavgjort.

Men Strømsgodset har vært sterke på hjemmebane. Seks av Strømsgodsets seire over Aalesund har kommet i Drammen, og man må helt tilbake til 2008 for å finne sist gang Aalesund vant der.

Tilsvarende oppgjør i fjor var på fotballens nasjonaldag, 16. mai. I denne kampen ble det scoret 4 mål. Og Strømsgodset scoret alle målene. Kampen endte 3–1 til Strømsgodset, i en kamp der AaFK fikk hjelp av Strømsgodsets Gustav Valsvik til å pynte på målprotokollen.

Laster innhold, vennligst vent..