NRK Meny
Normal

Følg MS Sjøkurs langs kysten vår

Fortsatt ligger MS Sjøkurs ved kai i Ålesund. Men mandag kveld starter ferden nordover langs kysten. Neste stoppested er Trondheim.

Sommeråpent

I Sommeråpent lørdag fikk vi en delikat gjennomgang av klippfiskproduksjonens historie. Og jammen ble det også en smakebit for noen av de frammøtte på kaia.

Foto: NRK

MS Sjøkurs blir liggende i Ålesund hele mandag 8. juli. Skipet går fra Ålesund mandag kveld klokka 23.15. Dermed blir det nattsegling, forhåpentligvis i vakkert sommervær, oppover langs kysten. Sommeråpent har sendefri mandag kveld.

Jan Arild Hagen

Tidenes hurtigrutepassasjer, Jan Arild Hagen var sterkt i fokus gjennom hele dagen.

Foto: NRK

Det ble en fantastisk innsegling til Ålesund lørdag. I strålende solskinn kom MS Sjøkurs inn til denne kystbyen.

Dette må vere den beste ankomsten vi har hatt på denne turen så langt. Ålesunderne så ut til å være godt forberedt, sa programsjef Rune Møklebust til NRK straks etter ankomsten.

Flere hundre båter møtte MS Sjøkurs på veg inn til byen, og Skansekaia var fylt opp av mennesker. På kvelden gikk programmet Sommeråpent direkte fra kaia i Ålesund.

Mikhael Paskalev, Cecilie Skog, Kristin Krohn Devold, lederen i supporterklubben Stormen og fisk og fugler i Atlanterhavsparken var blant innslagene vi fikk se.

Nå stråler vi om kapp med sola, sa programleder Nadia Hasnaoui like før sending.

Mikhael Paskalev

Mikhael Paskalev klarte knapt å skildre følelsene over å holde konsert i hjembyens indre havn. Han signaliserte sterkt at han en dag vil flytte tilbake til hjembyen Ålesund.

Foto: NRK

Mikhael Paskalev spilte fra bakre dekk på MS Sjøkurs. Det var helt tydelig at han nøt situasjonen, da han fikk fremføre musikken sin fra indre havn i hjembyen.

– Dette er deilig. Jeg klarer ikke helt å forklare hva jeg føler nå. Jeg vokste opp like bak Aspøy-skolen. Her skal jeg bo når jeg etablerer familie med barn og hele pakka, sa Mikhael Paskalev til programleder Nadia Hasnaoui.