NRK Meny
Normal

Rosenborg i ledelsen i Molde

Rosenborg spiller for seriegull nummer 24. Molde kjemper for medalje. Lørdag møtes de to rivalene til kamp i Molde. Hør og følg kampen her.

molde

TOPPOPPGJØR: Kan Molde utsette Rosenborgs gullfest?

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Moldes hjemmestatistikk mot Rosenborg er imponerende i nyere tid. Over fem år er gått siden sist trønderne klarte å ta poeng mot Molde i «Rosenes by».

En mulig forklaring på det kan være at romsdalslaget har vært mest dominerende i eliteserien i denne perioden. Sist sesong var det imidlertid Rosenborg som tok gullet, og det kommer de til å gjøre i år også. Det er bare et spørsmål om når og svaret kan være lørdag kveld.

For med uavgjort eller seier over Molde krones Rosenborg til Eliteseriemester 2016. For Moldes spillere og supportere er det et mareritt om det skjer på deres hjemmebane.

Kjemper for medalje

– Det er ingen som vil at Rosenborg skal ta gullet her. Jeg er sikker på at alle som går ut på banen er over 100 prosent motivert, sa Joona Toivio til NRK før helga. Han og Vegard Forren skal stå med Moldes supporterklubb, Tornekrattet, under kampen.

Sammen skal de prøve å gi Molde den ekstra motivasjonen som trengs for å slå Norges beste lag per dags dato.

Og Molde har også mye å spille for i lørdagens kamp. Etter en tung start på sesongen, har Molde klatret noen plasser på tabellen, og er nå i posisjon til å kunne ta medalje. Det er riktignok mange andre lag også, og derfor vil det være viktig for Molde å ta med seg poeng mot Rosenborg.

Laster innhold, vennligst vent..