Marlinho driblet AaFK videre i cupen

AaFK er videre til neste runde i cupen etter en knepen 1-0-seier over Kjelsås. Brasilianeren Marlinhos dribleraid ble avgjørende.

Marlinho ga AaFK leiinga 1-0 etter eit fantastisk dribleraid.

Laster innhold, vennligst vent..
AaFK scoring Kjelsås

1-0: AaFK-spillerne jubler for Marlinhos scoring.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det ble en oppskriftsmessig seier for Aalesunds FK i cupens tredje runde da de møtte Kjelsås onsdag kveld.

Sunnmørslaget har vært i god form i eliteserien, og den videreførte de i oppgjøret mot hovedstadslaget. Trond Fredriksen stilte utelukkende med A-lagsspillere, og hans utvalgte sørget for en tidlig ledelse over Kjelsås.

AaFKs lille brasilianer, Marlinho da Silva, vartet opp med litt sambafotball da 11 minutter var spilt. Venstrekanten mottok ballen utenfor 16-meteren, driblet vekk tre spillere og satt ballen trygt i nærmeste hjørne. Dette ble også den avgjørende scoringen i kampen.

– Det er utrolig deilig. Vi leverte ikke all verden, og Kjelsås var gode, men det viktigste er at vi gikk videre, sier Mustafa Abdellaoue til NRK.

Store muligheter til Kjelsås

Det ble derimot ingen parademarsj for AaFK resten av kampen.

Like etter pause fikk Kjelsås sin første store sjanse. AaFK ballen og hjemmelaget kontret imot. Ballen endte til slutt hos Jesper Solli, som fyrte løs. Et sukk gikk gjennom publikum på stadion da ballen gikk via stangen og ut, i stedet for inn.

Få minutter senere traff Kjelsås den andre stangen etter en corner, men heller ikke denne gangen ville ballen inn bak AaFK-keeper, Pål Vestly Heigre.

Vi klarer ikke å straffe de hardt nok. Vi visste at vi kom til å få muligheter, men vi er ikke nære nok, mener Jesper Solli.

Så nære var Kjelsås:

AaFK under press då Kjelsås traff stanga for andre gang i kampen.

Mos: – Jeg må trene mer

Ti minutter før slutt hadde Mustafa Abdellaoue fikk en kjempesjanse servert på sølvfat av spisskompanjong, Lars Veldwijk. Sørafrikaneren la ballen inn foran mål, men fra et par meters hold blåste Abdellaoue ballen høyt over mål. – En større sjanse har «Mos» aldri hatt, utbrøt kommentator, Andreas Stabrun Smith.

– Jeg kan sette den og punktere kampen. Det har vært et par bommer i det siste, så jeg må hjem å trene mer, sier mannen som har scoret nest flest mål i Eliteserien.

Totalt var det 865 som hadde betalt inngangsbillett til kampen på Kjelsås. Marlinhos tidlige mål ble tungen på vektskålen i cupoppgjøret mellom AaFK og Kjelsås. Neste runde trekkes senere onsdag kveld.

AaFK-spelar Mos var nøgd med at laget gjekk vidare i cupen

Se reportasjer fra hele cup-runden og trekningen her:

Oppsummering av kampene i 3. runde og trekning av 4. runde.