AaFK snudde kampen mot Tromsø

Tromsø tok først ledelsen, men da Bjørn Helge Riise ble byttet inn startet målshowet.

aafk tromsø

Aalesund leder 3-1 mot Tromsø, etter mål av innbytter Bjørn Helge Riise, Mostafa Abdellaoue og Vebjørn Hoff.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Aalesund er nå ubeseiret etter fire runder, men det tok en hel omgang før de fant flyten mot Tromsø. Tromsø ledet 1-0 til pause og AaFK måtte sette inn et nytt gir.

– Det var litt alvor i garderoben. Det var litt «slow motion» innimellom. Vi løp alt for lite når vi ikke hadde ballen i laget og det måtte vi få rettet på, forteller Aalesund-trener Trond Fredriksen.

Riise satte inn første støt

Etter 54.minutter byttes Riise inn for Valmir Berisha, og Riise bruker ikke lang tid på å markere seg. Riise utnyttet en litt ukonsentrert Patrick Kpozo, snappet ballen og satte enkelt inn utligningen.

– Jeg har ligget på lading i to uker nå, så det var deilig å få komme inn og løpe, forteller Riise.

Så er det Aalesunds Mostafa Abdellaoues tur. Mos får stå helt alene på bakerste stolpe etter et innlegg og Aalesund snur kampen til 2-1.

Et flott AaFK-angrep ti minutter før slutt sørget for å sikre poengene. Hoff fikk æren av å sette inn 3-1, og Tromsø maktet aldri å svare. Dermed ebbet det ut i en viktig tomålsseier for hjemmelaget.

– Vi er god på å spille fotball når vi klarer å få «touch» på ballen. Jeg må ærlig innrømme at jeg er veldig stolt av måten guttene klarer å snu det på. Å få fart på både bein og ball i andre omgang gjør meg stolt, sier Fredriksen.

Laster innhold, vennligst vent..