Aalesund sløste med sjansene

Aalesund var klart best i store deler av eliteseriekampen mot Kristiansund, men fikk kun med seg ett poeng etter 1-1 lørdag.

Eliteserien fotball 2017 Kristiansund-Aalesund.

Kristiansunds Benjamin Stokke t.h. jubler for scoring sammen med Andreas Hopmark.

Gjestene skapte det meste av muligheter mot Kristiansund og tok ledelsen før pause, men ble straffet knallhardt da en uoppmerksom Adam Örn Arnarson skulle heade ballen tilbake til keeper Andreas Lie etter 60 minutter.

Benjamin Stokke luktet headingen, snappet den opp og rundet Lie før han satte ballen i det åpne målet til 1-1. Det ble også resultatet tross store Aalesund-sjanser.

Sløste med sjansene igjen

Trond Fredriksens gjestende lag var det klart beste innledningsvis i den første omgangen lørdag og presset på for en lederscoring.

Den kom etter 22 minutter da Lars Veldwijk headet inn 1-0. Et svært presist frispark fra Fredrik Carlsen fant pannebrasken til spissen, som dukket opp på bakre stolpe og satte inn scoringen.

– Vi gjorde det svært bra de første 20 minuttene. Også andre omgang startet bra for oss. Men vi klarte ikke å drepe kampen med et mål nummer to og de trengte bare en sjanse for å score, sier Aalesunds målscorer Lars Veldwijk til NRK.

Vertene gjorde en formasjonsendring etter rundt halvtimen spilt og var mer med inn mot pause.

Dårlig uttelling foran mål

Etter 60 minutter kom scoringen ved Stokke, men vertene var heldige som fikk beholde ett poeng.

– Her hjemme går vi for tre poeng. Så vi er ikke helt fornøyde med det ene poenget. Vi slet litt i starten, men det bedret seg litt da vi la om til 4-3-3. Men alt i alt så slapp vi AaFK for lett til og skapte for lite selv til å fortjene tre poeng, sier målscorer for Kristiansund, Benjamin Stokke til NRK.

Gjestene skapte, som i 0-1-tapet mot Haugesund forrige seriekamp, flere kjempesjanser uten å klare å sette ballen i mål.

Etter 79 minutter endte ballen ute hos Mustafa Abdellaoue på høyresiden. Han pisket ballen inn foran mål hvor Veldwijk kom stormende, men nederlenderen kom noen tideler for sent og satte ballen utenfor.

Vi mer tapte to poeng enn vant ett i dag. Vi fortjente mer. Vi hadde mange sjanser. Men vi må jo sette dem. Så vi hadde ikke hellet på vår side i dag, sier Veldwijk.

Tre minutter før full tid oppsto det en nærmest identisk situasjon da Sondre Fet prøvde å skli inn 2-1-scoringen etter et innlegg fra høyre, men unggutten maktet å sette innlegget over mål fra kloss hold.

Resultatet gjør at Aalesund har 19 poeng på femteplass, mens Kristiansund ligger på 15.-plass med 13 poeng.