NRK Meny
Normal

Føler at de ikke er blitt hørt

Sju arbeidstakerorganisasjoner i Halsa føler at de ikke har blitt hørt i spørsmålet om å slå seg sammen med Hemne og deler av Snillfjord.

Tillitsvalgte i Halsa

Arbeidstakere i Halsa bekymrer seg for framtida om det blir sammenslåing med Hemne og deler av Snillfjord. Ragnhild Godal Tunheim (t.v.) og Trine Kristiansen Glåmen er to av dem som har skrevet under på brevet. De representerer Naturviterne og Fysioterapiforbundet.

Torsdag skal kommunestyret i Halsa behandle saka om kommunesammenslåing på nytt.

Leder for Naturviterne, Ragnhild Godal Tunheim, sier at en sammenslåing vil redusere tallet på ansatte med opptil 20 personer.

– De ansatte er delt

Sju fagorganisasjoner har skrevet under på et brev, der de poengterer at de ansatte er delt i spørsmålet om sammenslåing. At synet er delt, har ikke kommet fram, skriver de.

Det er Fagforbundet som har representert de ansatte i prosessen.

Ola Rognskog

Halsa-ordfører Ola Rognskog (Sp) synes det er rart at brevet fra de ansatte kommer nå. Han mener det har vært en ryddig prosess.

Foto: Trond Vestre / NRK

Ordfører Ola Rognskog (Sp) synes det er rart at brevet kommer nå:

– Vi kjenner oss ikke igjen i dette. Det har vært et utall av folkemøter og allmøter. Det har vært en ordentlig prosess, sier Rognskog til NRK.

Saka skal opp i Halsa kommunestyre 15. desember. Ordføreren mener det ikke er noe grunnlag for å endre vedtaket fra juni om sammenslåing med Hemne og deler av Snillfjord i Trøndelag.

Bekymret for Halsa-samfunnet

De ansatte som har skrevet under på brevet er bekymret for Halsa-samfunnet ved en sammenslåing.

De tror det er mulig for Halsa å fortsette som egen kommune i lang tid framover. De går inn for at Halsa kommune består som i dag.