Widerøe-fly inn for landing i Florø
Foto: Kjell Arvid Stølen / NRK

Flytrafikk i Møre og Romsdal

 • Flya i gang igjen på Vigra

  No har dei første flya for dagen landa på Vigra. Skodda har ført til at ingen fly har kunna lette eller lande på Vigra og Kvernberget i mange timar i dag. – No er det verste over. Det er vanskeleg å garantere, men situasjonen ser ut til å ha betra seg no, seier lufthamnsjef på Vigra Tor Hånde.

 • Problemer på Vigra

  På Vigra er avgangane til Amsterdam, Bergen, Stavanger og Oslo innstilde - alle skulle gått mellom 6.30 og 7. På Hovden er fly til Bergen og Sogndal rett før sju omlag 25 minutt forseinka,

 • Utfordrande år for Årø

  Molde Lufthamn Årø melder at 2018 var eit utfordrande år for dei. Trafikken var 8,9 prosent mindre enn i 2017. Innlandstrafikken gjekk ned berre 0,3 prosent, men utanlandstrafikken gjekk ned heile 49.5 prosent. Talet på utanlandspassasjerar var i fjor på 27.319. Nedgangen skuldast i hovudsak at Gdansk-ruta vart flytta frå Årø til Vigra. Innanlands har det vore nedgang for Bergen-ruta, medan Oslo-ruta har vore stabil.

  Eksterøiørt Molde flyplass Årø
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • Nedgang i flytrafikken i Molde

  Årø fikk en nedgang i trafikken på 8,1 % i september 2018. Nedgangen på utland skyldes at Gdansk ruten ble flyttet fra Årø til Vigra i mars. Ifølge lufthavnsjef John Offenberg er bunnen på innland nå nådd. – Vi registrerer riktignok er liten nedgang på 0,5 % i forhold til forrige år, men dette skyldes nok problemene Widerøe hadde i sin produksjon i september. På den største ruten, mellom Molde og Oslo, har trafikken økt med 1,3 %.

  Molde lufthavn Årø
  Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK