NRK Meny
Widerøe-fly inn for landing i Florø
Foto: Kjell Arvid Stølen / NRK

Flytrafikk i Møre og Romsdal

 • Flypassasjertall for mai

  I løpet av mai måned reiste 99.713 passasjerer over Ålesund lufthavn Vigra. Det tilsvarer en økning på 2,6 %, sammenlignet med samme måned i fjor. I Molde var nesten 38.000 passasjerer innom Årø, men det er nedgang på litt over 10 %. Kristiansund lufthavn Kvernberget hadde 26.559 reisende innom, men har en nedgang på tre prosent. Ørsta/Volda lufthavn Hovden hadde 9168 reisende, en oppgang på 2,6 %. Tallene er hentet fra Avinor sine nettsider.

  Wizz Air fra Gdansk lander på Molde lufthavn Årø
  Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK
 • Opp i Ålesund-ned i Molde

  Flytrafikken på Ålesund lufthavn, Vigra økte med 6,8 prosent i januar sammenliknet med ett år siden. Det meste skyldes sterk vekst i utenlandstrafikken til Polen. Kvernberget i Kristiansund hadde en mindre økning. Nedgangen i flytrafikken i Molde fortsetter. I januar reiste 31000 passasjerer til og fra. Det er 13 prosent færre enn for ett år siden. Lufthavnsjef John Offenberg sier at det var forventet på grunn av en sterk januar i fjor og mindre aktivitet i industrien.

  Her boarder passasjerene fly nummer to
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Nedgang for Molde Lufthamn

  Tala for november 2017 viser ein nedgang i talet på reisande på 8,9 prosent for Molde Lufthamn Årø. I ei pressemelding peiker dei på at ferdigstillinga av Ormen Lange fører til mindre trafikk innanlands. Men også utanlandstrafikken går ned. Totalt hadde flyplassen 38.374 reisande i november.

  Fly inn mot Molde lufthavn Årø
  Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK