Widerøe-fly inn for landing i Florø
Foto: Kjell Arvid Stølen / NRK

Flytrafikk i Møre og Romsdal

 • Svak nedgang på Kvernberget

  Flytrafikken på Kvernberget i Kristiansund minka med 2,8 prosent i august i år samanlikna med same periode i fjor. Ifølgje lufthamnsjef Ola Sandvik vart innlandstrafikken redusert med 0,5 prosent, medan nedgangen på offshore enda på 13,6 prosent. Utanlandstrafikken auka derimot med 71 prosent. Totalt så langt i år har trafikken ved Kvernberget auka med 3,3 prosent.

  Kristiansund lufthamn Kvernberget
  Foto: Roar Halten / NRK
 • Størst passasjervekst

  Ålesund lufthavn, hadde den prosentvis største passasjerveksten av de større lufthavnene til Avinor i august. Veksten i utenlandstrafikken er på hele 16 %, og det er en stor vekst på rutene til Gdansk og Kaunas som er hovedgrunnen. Totalt i år har 740 000 passasjerer reist over Ålesund lufthavn. Mens det var vekst i Ålesund, gikk flytrafikken over Molde lufthavn ned i august måned. Innenlandstrafikken gikk ned med 1, 4 prosent, mens trafikken til utlandet sank med 49 prosent. Det siste skytes at flyruten til Gdansk ble flyttet fra Årø til Vigra i mars måned, og noe som vil trolig vare til mars 2019. Innenlandstrafikken over Årø er nå i vekst, og lufthavnsjef John Offenberg mener den vil forsette å vokse i september.

  SAS-fly letter fra årø
  Foto: NRK
 • Størst underskot på Kvernberget

  Kvernberget lufthamn i Kristiansund hadde eit underskot på i overkant av 49 millionar kroner i fjor. Dette er det største underskotet av alle flyplassane i landet. Molde lufthamn hadde eit underskot på nesten 31 millionar, medan Ørsta- Volda lufthamn Hovden hadde eit underskot på 25,2 millionar, Ålesund Lufthamn Vigra, var den einaste flyplassen her i fylket som hadde overskot i fjor. Dette var på 21, 2 millionar. Det skriv fremover.no.

  Molde lufthamn Årø
  Foto: Gunnar Sandvik. / NRK
 • Sett inn større fly på Kvernberget

  Forseinkingar og kanselleringar på Kvernberget i Kristiansund skuldast ein internasjonal situasjon med mangel på flymannskap, seier styreleiar Øyvind Hoem i Kvernberget Vekst. Men sidan berre eitt selskap opererer på Kvernberget, er denne flyplassen spesielt ramma. – Frå ut i august har det kome signal om at eit større fly blir sett inn i ruta til og frå Oslo, fortel Hoem.

  Øyvind Hoem
  Foto: Roar Halten / NRK
 • Flypassasjertall for mai

  I løpet av mai måned reiste 99.713 passasjerer over Ålesund lufthavn Vigra. Det tilsvarer en økning på 2,6 %, sammenlignet med samme måned i fjor. I Molde var nesten 38.000 passasjerer innom Årø, men det er nedgang på litt over 10 %. Kristiansund lufthavn Kvernberget hadde 26.559 reisende innom, men har en nedgang på tre prosent. Ørsta/Volda lufthavn Hovden hadde 9168 reisende, en oppgang på 2,6 %. Tallene er hentet fra Avinor sine nettsider.

  Wizz Air fra Gdansk lander på Molde lufthavn Årø
  Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK