NRK Meny
Normal

Flyplassfamilien på vei til hotell: – Franske myndigheter forstår alvoret

Den eritreiske familien som ble sendt ut av Norge 12. mars er nå innkvartert på hotell i Paris i fire uker.

Hele familien til Simret Wolbgeber

Etter utsendelsen har familien på åtte har bodd lengre perioder på Charles de Gaulle flyplassen.

Foto: Liv Berit Gilberg / NRK

I sommer kom eritreiske Simret Wolbgeber til Ulstein sammen med barna sine. Klokken 04:00 natt til onsdag 12. mars kom politiet på døra til kvinna mens hun og barna lå og sov i Ulstein. De fikk beskjed om å pakke og gjøre seg klare.

Etter utsendelsen har familien bodd i lengre perioder på Charles De Gaulle-flyplassen i Frankrike. De har hittil fått fem netter på hotell siden de reiste fra Norge, men nå ser det ut som om de kan få hotellopphold i en måned.

– De ser alvoret i situasjonen

Diakon i Ulstein, Ranveig Kaldhol, snakket med familien for en liten stund siden, og da satt de i en taxi på vei til hotellet. Det er myndighetene i Frankrike som har ordnet hotellrom for familien på ni.

– Det er et signal på at franske myndigheter forstår alvoret av situasjonen og hvor slitsomt det er å sitte på en flyplass så lenge, sier Kaldhol.

Hun sier at denne løsningen ikke er den beste for en så stor familie.

– Moren er spesielt sliten, og hun har hele tiden vært veldig redd for at det skal skje noe med barna.

Ranveig Kaldhol

– De får ikke etablert seg og starte livet på nytt så lenge de bor på små hotellrom, men dette er absolutt et stort fremskritt for familien.

Familien fikk ikke behandlet sin asylsøknad i Norge fordi de først hadde søkt asyl i Frankrike.

– Familien er veldig sliten

Kaldhol sier at de har sendt penger til familien slik at de har fått kjøpt seg skikkelig mat. Hun har vært i kontakt med familien flere ganger og sier at de er veldig slitne.

– Moren er spesielt sliten, og hun har hele tiden vært veldig redd for at det skal skje noe med barna. Selv de nettene de har bodd på hotell så har de ikke turt og gått ut fordi de føler seg utrygge.

Men ifølge Kaldhol så har familien det bra. Hun håper at de får en permanent plass å bo i Frankrike slik at de får etablert seg der.

– Det er ikke realistisk å tenke at de får komme tilbake til Norge, men jeg håper at de klarer å finne seg en bra plass å bo i Frankrike.