Tre fly mistet kontakten med tårnet

Tre fly sirklet over flyplassen på Vigra ved Ålesund i et kvarter. De hadde mistet radiokontakten med tårnet.

Oslo-flyet

Her har Oslo-flyet mistet kontakten med flyplassen på Vigra. Dette flyet kretset over Tafjord/Valldal i ett kvarter. Den gule flymarkeringen ved Nordfjorden er Bergens-flyet som også venter i forbindelse med sambandsbruddet.

Foto: Flightradar
Tor Hånde

Tor Hånde er lufthavnfjef på Vigra ved Ålesund.

Foto: Maria Therese Mostrøm / NRK

Fredag formiddag ble to fly som skulle lande på flyplassen på Vigra ved Ålesund forsinket i ett kvarter. Årsaken var feil på VHF-kommunikasjonen.

Noe slikt har ikke skjedd før på de 10 årene jeg har vært lufthavnsjef, sier Tor Hånde til NRK.

Det var tre fly som opplevde problemene. Det var SAS-fly og et Norwegian-fly som kom fra Oslo og et SAS-fly som kom fra Bergen.

Det ble en mindre forsinkelse ut av dette. Teknikerne fant heldigvis feilen, og systemene er nå reparert. Nå skal det skrives en rapport om hendelsen, sier Hånde.

Bergensflyet

Samtidig som Oslo-flyet sirklet rundt Tafjord/Valldal sirklet Bergensflyet over Nordfjord.

Foto: Flightradar

Siste video/lyd

Jegarar i i Møre og Romsdal seier sal av skog øydelegg for jakt i distrikta. Statskog har snart selt all skog i Møre og Romsdal til private.
Så skal det handle om den omdiskuterte selfangsten. I Tjørvåg i Herøy ligg det einaste mottaket av sel i landet, og næringa har i mange år vore inne i ei laber utvikling. Men eigarane har likevel tru på framtida....
Legevakta i Ålesund flytta i dag inn i nye lokaler berre eit steinkast unnna dei gamle. Frå no av kan pasientar bli lagt inn for observasjon og behandling.