Imponerende oppmøte på den vindfulle «Kom deg ut-dagen»

Frivillige over hele landet ga mange en ekstra god grunn til å komme seg ut i frisk luft i dag. 48 av DNTs medlemsforeninger arrangerte Kom deg ut-dagen søndag.

Frivillige over hele landet ga mange en ekstra god grunn til å komme seg ut i frisk luft søndag. 48 av DNTs medlemsforeninger arrangerte «Kom deg ut-dagen».

I Møre og Romsdal arrangerte DNT tur tre steder: i Rauma, Molde og Sula.

Siv Lisbeth Krogset

Siv Lisbeth Krogset i Den Norske Turistforening.

Foto: Privat
Nils Øveraas

Generalsekretær Øveraas i DNT ønsker å gi folk en smakebit av friluftslivet, forhåpentligvis en smakebit som gir mersmak ved å arrangere «Kom deg ut-dagen».

Foto: Sindre Thoresen Lønnes / DNT

Siv Lisbeth Krogset i Molde og Romsdals Turistforening var leder for turen i Furulia i Isfjorden. De hadde en vindfull dag i naturen.

– Til tross for været hadde vi et imponerende oppmøte på rundt 200 mennesker. Vi måtte droppe aking og bålbrenning, men vi hadde en kjempeflott dag på isen, forteller Krogset.

De arrangerte både rebusløp og hockeykamp på skøytebanen i Furulia.

Små turer, store opplevelser

Frivillige på 132 steder over hele landet har sørget for at mange barnefamilier har hatt en ekstra fin søndagstur.

– «Kom deg ut-dagen» viser at det ikke skal så mye til for å få en flott naturopplevelse rett utenfor stuedøra. Små turer kan også være store, og derfor jobber DNT for at ingen skal ha mer enn 500 meter til nærmeste tursti, sier generalsekretær i Den Norske Turistforening, Nils Øveraas.

Hva er «Kom deg ut-dagen»?

«Kom deg ut-dagen» er Den Norske Turistforenings nasjonale turdag. Tilbudet er for barn og voksne, ungdom og eldre, hyperaktive friluftslivsentusiaster og blide sofagriser, eksperter og nybegynnere.

«Kom deg ut-dagen» arrangeres av DNTs medlemsforeninger to ganger i året – i februar og september – og dermed kan du få delta i et mangfold av aktiviteter som spenner fra bading, klatring, topptur og naturstier sommerstid, til aking, topptur, skileik og isfiske vinterstid.