Normal

Fjøsbrann med eksplosjonsfare er sløkt

Politiet opprettet en sikkerhetssone på 300 meter etter en fjøsbrann på Tustna på Nordmøre natt til torsdag. Det var fare for at en gassflaske i kjelleren skulle eksplodere.

Fjøsbrann på Tustna i Aure

Det var like etter klokka halv to i natt at det starta å brenne i fjøsen.

Foto: Ivar Torset

Det var ingen dyr inne i fjøset som brant ned natt til torsdag. En gassflaske i kjelleren utgjorde en eksplosjonsfare, og det ble opprettet en sikkerhetssone på 1 kilometer. Denne ble senere redusert til 300 meter.

– Først var vi usikker på mengden gass, men det viste seg å være bare en flaske som stod i en betongkjeller, sier operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt, Frode Gjøsund, til NRK.

Lot fjøset brenne ned

Politiet fikk melding om brannen på Tustna like etter klokken halv 2. Øya ligger i Aure kommune på Nordmøre.

På grunn av eksplosjonsfaren måtte brannvesenet la fjøset brenne ned, samtidig som gassflasken ble kjølt ned med vannkanon.

– Nå er brannen slukket, og brannmannskapet skal ta ut gassflasken og få den i sikkerhet, sier Gjøsund, like etter klokka 05.

Fare for spredning

Gårdsbruket er i drift, men det er ikke dyr på gården.I starten var det frykt for at brannen skulle spre seg til garasjen og bolighuset, men vindretningen var gunstig for slukkemannskapet. Totalt var det 22 personer fra brannvesenet. Også ambulanse og ambulansebåt var i beredskap.

– Brannmannskapet driver nå etterslukking, sier Gjøsund.

Laster kart, vennligst vent...