NRK Meny
Normal

Fjord1 salget i sluttfasen

Spørsmålet om salget av Møre og Romsdal Fylkeskommune sine eierandeler i ferjeselskapet Fjord1 er fortsatt uavklart.

Ferja Stordal
Foto: Fjord 1 MRF

I går kveld fikk fylkesutvalet en orientering om situasjonen i et lukket møte.

Både fylkesrådmannen og fylkesordføraren holder kortene tett til brystet.

Forhandlingene fortsetter helt frem til fylkestinget starter om to uker, sier fylkesordfører Olav Bratland (H).

Salg eller ikke salg

- Det er først inn mot fylkestinget at vi vil ha saken klar. Da er planen at fylkestinget onsdag 13.april skal ta en avgjørelse om salg eller ikke salg, sier Bratland.

- Betyr det at det nå blir forhandlet frem en avtale med en aktør som da står igjen, og som fylkestinget skal ta stilling til?

- Ja, slik jeg har forstått administrasjonen er det meningen at de skal legge frem en sak for oss politikere der det er en aktør som de vil anbefale, sier Bratland.

- Hvor mange aktører er med i finaleheatet nå?

- Nei, det er et spørsmål jeg ikke svare på.

- Men det er mer enn en?

- Ja, det er mer enn en.

Ottar Brage Guttelvik og Olav Bratland

Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik og fylkesordfører Olav Bratland(H)

Foto: Trond Vestre / NRK

Deadline

En håndfull, er svaret fra fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik på spørsmål om antall aktører som fortsatt er med i forhandlingene. Verken Bratland eller Guttelvik vil si noe om hvilke aktører som nå er med i sluttfasen. Heller ikke om utenlandske selskap fortsatt er inne i bildet.

Deadline er om to uker. Enten blir det et salg når fylkestinget samles i Geiranger eller så blir ballen lagt død. Det kan bli close race - i utgangspunktet har det vært et knapt flertall for å gjennomføre en salgsprosess. Men nå er det en konkret avtale politikerne skal ta stilling til.

- Vi kommer til å være opptatt av at prisen vi får for aksjene, er god. Dernest er det viktig for oss politikere hva en slik kjøper vil bruke aksjene til. Da er arbeidsplasser viktig. Vi vil legge vekt på at det er en regional utviklingsaktør, sier Olav Bratland