Fjord1 forberedt på stor pågang

Tidligere år har bydd på lange ferjekøer og frustrerte bilister når inntoget til Molde jazzfestival setter i gang for fullt. I år har Fjord1 tatt alle forholdsregler for å unngå nettopp det.

Ferjekø

Fjord1 forventer stor pågang og har tatt alle forholdsregler for å unngå kaos under jazzuka.

Foto: Besnik Zogaj / NRK

– Vi har hatt en god dialog med oppdragsgiverne våre, for å sette inn ekstra kapasitet der det er mulig å få det til, sier personalsjef i Fjord1, Tor Kristoffersen.

Selskapet har styrket kapasiteten på ferjesambandet mellom Vestnes og Molde under hele festivaluka. Det vil bli satt i en ekstra ferge på lørdag slik at ruta er trafikkert med tre ferjer alle dagene. Men folk må likevel smøre seg med ekstra tålmodighet i denne perioden, opplyser Fjord1.

FERGEPROBLEMER

Ei reserveferje ligger parat i Molde, om det skulle bli nødvendig.

Foto: Herskedal, Kjell / NTB scanpix

– Det er travelt, og jeg tror folk må påregne en del ventetid, sier Kristoffersen.

Stor pågang

Allerede dagen før åpningen av Moldejazz var det stor pågang på sambandet, og opptil sytti biler ble stående igjen på fastlandet hver gang ferja la fra kai søndag formiddag. Kristoffersen oppfordrer de reisende til å være tidlig ute om de ønsker å ta med bilen over fjorden.

Mange velger å sette igjen bilen på Vestnes-siden, for selv å komme med ferja.

– Det er litt avhengig av hvor lett det er å komme med, og hvor stor ventetid det er, selvsagt. Men parkeringsplassen på Vestnes har også begrenset kapasitet, så den fylles fort opp.

Har reserveferje

Fjord1 har også en reserveferje, som kan settes inn i tilfelle en av de faste ferjene får problemer og må tas ut av drift.

– Vi har ei reserveferje som ligger i Molde. Den er selvsagt litt mindre enn de som går til daglig, så driftsproblem eller innstilling av en av ferjene vil nok skape en del praktiske problemer. Men vi har ei ekstra ferje liggende i tilfelle det skulle skje.

Reisende som planlegger å ta turen mellom Vestnes og Molde bør også holde seg oppdatert på drift-statusen til Fjord1. Det kan de gjøre på flere måter.

– Vi har en abonnementstjeneste, der du kan få trafikkmeldinger på SMS. I tillegg er internettsidene våre kontinuerlig oppdatert med drift-status, opplyser Kristoffersen.

Ferjesambandet Vestnes - Molde

Åpningsdagen i jazzen startet rolig for ferjemannskapet, men Fjord1 forventer at trafikken tar seg opp voldsomt utover dagen og uka.

Foto: Maria Vevang