Ålesund
Foto: Øyvind Sandnes / NRK

Fjellstua i Ålesund

Oppsummert

Fjellstua er et serveringssted på byfjellet Aksla i Ålesund. Stedet har kafé, selskapslokale og konferanserom. Fjellstua ble grunnlagt i 1903.

  • Vil diskutere toalett

    Ålesund kommune vil møte reiselivsnæringa for å diskutere dosituasjonen på Fjellstua. Det populære utsiktspunktet på Aksla i Ålesund manglar offentlege toalett og restauranten Fjellstua har økt prisen for å bruke toaletta der. Det har ført til at fleire cruiseturistar gjer frå seg utandørs i staden for å betale. Løysninga kan vere å bygge faste toalett på Aksla eller bruke festivaltoalett i turistsesongen.

    Turistar går trappene opp til Fjellstua i Ålesund
    Foto: Øyvind Sandnes / NRK
  • Via ferrata på Aksla

    Selskapet Opplev Ålesund ønskjer å etablere ein klatresti, ein sokalla via ferrata, mellom byparken og Fjellstua. Det melder Sunnmørsposten. Klatrestien skal ha både jarntrinn og stålwire, og dei som klatrar langs stien skal nytte via ferrata-utstyr som sikring. Stien skal gå langs den bratte bergsida like aust for trappene til Fjellstua. Opplev Ålesund er skipa som eit einskildmannsføretak av Eirik Vaage, men kan bli gjort om til eit aksjeselskap om kommunen godkjenner planane.

    Ålesund sentrum
    Foto: Øyvind Sandnes / NRK Luftfoto
  • Trappene er åpnet igjen

    Trappene opp til Fjellstua i Ålesund har åpnet igjen, ifølge Martin Hessen i Utestyrken i Ålesund kommune. – Vi fikk meldinger fra publikum om at det var så glatt og ikke forsvarlig at trappene var åpne, derfor stengte vi de. Men det var ikke så ille som vi først trodde og vi har nå gjort flere tiltak. Solen har tinet opp underlaget og i tillegg har det blitt strødd i området, sier Hessen.

  • Trappene stenges pga. mye is

    Trappene opp til Fjellstua i Ålesund stenges for ferdsel fra klokka 14.00 onsdag 13. mars. Det er uforsvarlig å ferdes der på grunn av mye is. Trappene vil være stengt inntil videre, og det blir varslet når de blir åpnet igjen. Kommunen ber innbyggerne respektere sperringene som blir satt opp av hensyn til egen sikkerhet.

    Veien stengt til Fjellstua
    Foto: Ålesund kommune