NRK Meny
Normal

Fisketurister grunnstøtte og mann skadet etter velt med stjålet truck

Politiloggen: Fem tyske fisketurister ble natt til søndag berget i land etter en grunnstøting vest på Tustna i Aure kommune. I Kristiansund ble en mann skadet etter velt med stjålet truck. Føreren er siktet.

Politibil

Natt til søndag har politiet i Møre og Romsdal rykket ut på promillekjøring og fyllebråk.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Det var ved 23.15-tida at politiet i Nordmøre og Romsdal fikk melding om en grunnstøting ved et skjær vest på Tustna i Aure. De formidlet kontakt til Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Laster Twitter-innhold


De fem i båten trengte assistanse, og redningsskøyta Erik Bye ble sendt ut for å bistå.

– Båten hadde fått motorstopp, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl til NRK.

Nærmere klokka 01.00 kunne redningsleder Cecilie Øversveen fortelle at de fem turistene var brakt i land skriver avisa Tidens Krav. Ingen av de fem fisketuristene ble skadet, men den 23 fot store utleiebåten hadde fått noen skader, skriver avisa.

Veltet stjålet truck

Politiet meldte på Twitter i 03-tiden natt til søndag at nødetatene er på stedet i Kristiansund etter ulykke med en truck i Vågen. Ulykken skjedde på Freivegen.

Det var to unge menn som hadde kjørt for fort og trucken hadde veltet, ifølge politiet. Trucken var stjålet, skrev politiet på Twitter like etterpå.

– En er skadet og lagt inn til observasjon. Den andre mannen er siktet for tyveri av trucken og promillekjøring, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl.

Mannen er ikke avhørt ennå. Det er en mulig eier av trucken som har meldt seg, ifølge politiet.

Kvinne banket opp

Politiet på Sunnmøre har fått inn meldinger om en del fyllebråk. I 02-tiden ble en kvinne i 20-årene Ålesund som var slått ned.

– Hun hadde blitt banket opp, sier operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt Borge Amdam.

Kvinnen ble kjørt med ambulanse til sykehus med ukjent skadeomfang. Poltiiet sier det er uklare omstendigheter som etterforskes videre.

I 03-tiden fikk politiet melding om to kvinner som sloss på åpen gate i Ålesund sentrum. Partene ble skilt av politiet og pålagt å komme seg hjem. Da det Ikke var mulig å roe ned den ene av disse fikk hun overnatte i arrest.

Klokka 07.00 søndag kunne politiet på Sunnmøre melde om skadeverk på 26 parkerte biler. I Nørvegata fra nr. 1 og østover har politiet funnet skader på parkerte biler der vindusviskerne er knekt av.

Politiet har ingen mistenkte så langt og søker etter spor i området. Eventuelle vitner bes ta kontakt med politiet på tlf. 02800